HBOK MB1 – EVC MB1

Om half elf in een steenkoud Zunderdorp, met het ijs nog op het kunstgras, trapte HBOK (de afkorting van de nostalgisch mooi klinkende naam ‘Het Begon Op Klompen’) af. Nu staat HBOK onderaan en wij, het trotse EVC, bovenaan. HBOK heeft zelfs nog geen doelpunt gemaakt. Dus even winnen want adel verplicht.
Kim Bakker startte als keeper, Elise, Roos, Britt en Nora achterin, op het middenveld Jaimy, Nina en Daphne , de drie A’s Anne, Annemijn en Annicka in de spits en met de wissels Fay (uit de MD1) en Femke en Noa (beiden MC1).
De start was voorzichtig, hier en daar een foutje, met de hoop dat het wel goed zal komen. Hoe anders zou het gaan. EVC speelde steeds onrustiger en waren heel druk met het zoeken naar speelsters op de drukst bezette plekken in plaats van diegene die vrij in de ruimte staat; Het zou dan wel helpen als deze dan ook zou aangeven dat zij aanspeelbaar is. Gevolg van de drukte zoeken is dat men elkaar in de weg loopt. Verder werd achterin de bal na onderschepping niet naar een ander gespeeld maar gebracht en daardoor vaak verloren. Het zou de inleiding van de eerste goal van HBOK deze competitie worden. 1-0
Het veel voorkomend symptoom van een mindere ploeg is dat het goed speelt tegen hele goede ploegen maar als het zelf het spel moet maken afzakt naar het niveau van de tegenpartij; er moet wel aangetekend worden dat HBOK wel een goede ploeg is, maar wij hebben beter spel laten zien in andere wedstrijden.
Het is vooral aan de individuele kwaliteit van ANNE Prinzen te danken en tot twee maal toe een pas van achteruit gegeven door Nora dat we met een 1-2 voorsprong de rust in gingen. De beide doelpunten hadden iets identieks een bal van achteruit waarmee Anne zich op links langs de verdediging bewoog en de bal rechts onderin het hoekpunt van het netje schoof.
Er was nog wel een zeer vermeldenswaardige prachtige aanval, met het mooie combinatie spel dat Daphne Nina en Femke kunnen spelen; het bracht Daphne prachtig oog in oog met de keeper die hem in haar handen geschoven kreeg. Jammer dat er niet gescoord werd, maar het is het soort aanvallen dat je graag ziet.

De tweede helft zouden we , volgens belofte, beter gaan spelen. En dat gebeurde ook. Het spel bevond zich voornamelijk op de helft van HBOK, maar eh… We liepen elkaar nog in de weg de balletjes werden niet op maat in gespeeld. Doch had dat niet problematisch hoeven zijn. Omdat we de bal op het middenveld en anders achterin weer oppikte en weer inspeelde. Toch werd het 2-2 door een tot dan toe spaarzame aanval en een schot van afstand waar onze keepster van de tweede helft niet goed op reageerde. En bijna waren we de klos door een verkeerd teruggespeelde bal die de aanvalsters van HBOK een vrije loop op Annicka (de de tweede helft tussen de palen stond). Echter nu tkte Annicka de bal, die een zeker doelpunt leek te worden, met een paar wapperende handen naast de linker paal.
Vanaf dat moment ging het spel op en neer kansen werden door beide partijen adequaat verprutst. Dat wij toch aan het kortste eind trokken, terwijl de vele meegereisde trainers aan de kant al beslagen brillen van verdriet hadden en zich al hadden neergelegd bij het dan maar in godsnaam niet verliezen, was te wijten aan Femke die op Anne Prinze lijkende actie, maar dan in spiegelbeeld (van rechts dus), langs de verdediging ging en de bal links onder in het hoekje van het net schoot.