EVC JO12-1 blijft in kampioensrace na verdiende winst op Volendam JO12-2

RKAV Volendam JO12-2 – EVC JO12-1 (0-1, rust) 2-5 voor EVC JO12-1
(17-11-2018, 7e wedstrijd najaarscompetitie, seizoen 2018-2019)

Nadat hun maatjes van EVC JO11-1 het kampioenschap in de wacht hadden gesleept op het Veld Vier van RKAV Volendam was het de beurt aan EVC JO12-1 om in het spoor van koploper Castricum te blijven. Een overwinning op Volendam JO12-2 was daarvoor een vereiste. In september van vorig jaar had EVC twee keer nipt gewonnen van de Wijdbroeken maar dat gaf geen garantie op een nieuwe goede afloop. Mahmoud Harah was gelukkig weer van de partij en kampioen Hudhaifah Oukhanim van JO11-1 was aan de selectie toegevoegd vanwege pijntjes bij deze en gene maar ook omdat het plotsdeling erg warm was geworden én vanwege de niet-al-te-beste- staat van het veld. De overige Edammers (niet de minsten): Tygo Gedikink (k), Zuhair Aitabdellah, Tim Steur, Tim Knegt, Victor Surie, Niek Pistora, Mike Latdorp, Jesse Joosten en Rick van Velden.
Omdat het wedstrijdschema bij Volendam bomvol zat was het even aanpassen met de warming-up. Het is dan altijd spannend welke uitwerking dat heeft op de spelers. Dat viel gelukkig mee. EVC zette de gastheren meteen onder druk. Mike, Rick en Mahmoud waren dicht bij een treffer maar het duurde nog even voordat Mike voor 0-1 zorgde uit een voorzet van Mahmoud. Volendam was een paar keer gevaarlijk door verre uittrappen van de keeper. EVC moest zich daar even op instellen en zorgen dat het de bal voor de stuit raakte. Liet je de bal wel de grond raken dan was het echt afwachten wat de stuit met de bal deed. Eén zo’n bal zorgde voor een klutsduel tussen de Volendam-spits en doelman Tygo. Met de afdruk van een nop op zijn voorhoofd kon Tygo de wedstrijd vervolgen. Maar Tygo, je weet, ‘oorlogswonden’, daar ben je later blij mee … . EVC bleef echter het betere team. Aanvallend gezien liet Roodgroen zich gelden: Rick schoot een keer naast, Mahmoud kopte bijna raak en Tim Steur zag een pegel rakelings voorlangs gaan. Na een dieptepass van Victor schoot Jesse in het zijnet. Defensief had EVC zijn zaakjes nu op orde. Zuhair, Tim Knegt, Tim Steur en doelman Gedikink waren weer degelijk als (voorheen) The Bank of England.
In de rust wezen de coaches op een paar aspecten: blijf geconcentreerd, controleer de bal zo snel mogelijk, wees rustiger aan de bal, speel vanuit je positie, houd de posities bezet en coach elkaar (meer). Na de thee pakten de spelers dit beter op. Roodgroen was direct weer de bovenliggende partij. Volendam kreeg nauwelijks nog een kans terwijl EVC zich koelbloediger toonde naarmate de temperatuur steeg. Na een vlotte aanval belandde de bal bij de mee opgerukte Tim Steur en die schoot EVC met een fraaie volley naar 0-2. Na een mooie actie van Hudhaifah schoot Jesse hard in maar de Volendam-goalie wist het leder uit zijn doel te ranselen. Bij een uitbraak van Volendam moest Tygo handelend optreden en dat deed hij gedecideerd. Vervolgens onderschepte Zuhair de bal, speelde Tim Knegt aan, die betrok Hudhaifah en Rick in een combinatie en Jesse was het alerte sluitstuk (0-3) van een prachtig staaltje combinatievoetbal (en dat op deze ‘mat’). Op het middenveld heerste EVC met Niek als controleur, Victor als loper, Mahmoud met zijn duelkracht en Hudhaifah met zijn inzicht. Die dominantie leidde tot nog twee doelpunten. ‘Op voorzet’ van Hudhaifah scoorde Mike 0-4. Een strakke schuiver van Niek werd door Mike gedevieerd en dat was voldoende voor 0-5. In de slotfase wisselde EVC meermaals vanwege met name de warmte. Volendam profiteerde van enkele afstemmingsproblemen en de afnemende concentratie. De oranjehemden scoorden 1-5 en 2-5 maar de oorzaak daarvan lag meer bij EVC. Meteen hierna floot de goed leidende scheidsrechter (complimenten!) voor het einde van deze derby. Een compliment aan alle spelers die zich wederom kranig weerden, zeker gezien de omstandigheden, en weer heel volwassen en geconcentreerd speelden.
Na afloop werd duidelijk dat Castricum onverwacht verloren had van De Rijp. De koploper heeft nog een voorsprong van twee punten op EVC. De andere concurrent, DSS, moet nog inhalen bij en tegen Fortuna Wormerveer. Bij winst komt DSS ook op twee punten van Castricum maar …. uit tegen Fortuna …..
Komende zaterdag: EVC – Reiger Boys, Castricum – Volendam en DSS – Vrone.
Hitchcock is in de buurt, zoveel is duidelijk!
Mannen: bereid je goed voor én … wees en blijf scherp!!!

Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …