West Frisia MC2 – EVC MC1 1-8

Vandaag stond ons het 2de bekerduel te wachten en met de 16 – 0 van vorige week, gingen we met volle en goede moed naar Enkhuizen. Bij aanvang wat onduidelijkheid over hoeveel auto’s we hadden om te kijken of we de gehele selectie wel in 1 keer over kunnen krijgen naar Enkhuizen, maar dat lukte en zat het weer ook nog mee. In de kleedkamer werd de opstelling bekend gemaakt en konden we het veld op. Alleen geen intrapballen mee. Oeps, daar heb ik dan ook gelijk werk van gemaakt en Rolph Meijer even aan zijn jas getrokken.
Met een geblesseerde Fenna en Chelsea die afgezegd had, reisden we met twee reservespeelsters Lotte en Anoek naar Enkhuizen af. De wedstrijd zelf was bij aanvang al in het voordeel van EVC. De druk werd opgevoerd en al snel werd door een mooie combinatie de bal door Denise terug gelegd op Henriette die hem onverbiddelijk snoeihard in de linkerkruising schoot 0-1. De keeper kon de bal alleen maar horen niet eens zien zo hard. Dit eerste doelpunt brak het spreekwoordelijke ijs en roken de meiden van EVC dat er meer in zat. Er werd veel druk uitgeoefend op de goal van West Frisia, wat leidde tot een mooie pass op Esmee die hem uit de draai in de linkerhoek schoot. 0-2. De druk bleef aanhouden alleen het combinatiespel had nog wat coaching nodig. Dit werd goed opgepikt en Fay maakte het mogelijk dat Selena de 0-3 aan kon tekenen. De wedstrijd ging nu nog maar een kant op en West Frisia had niets in te brengen. De spaarzame opbouw en aanvallen werden door het middenveld waar Roos, Henriette en Fay stonden goed gepareerd en als er incidenteel een bal doorheen ging, waren daar Charlotte, Famke, Eva en Jamilah die er voor waakte dat Tessa als invalkeepster niets te doen had. Bij balbezit was EVC dan ook direct weer dreigend en werd in de 16 meter van de tegenstander goed gevoetbald. De bal werd teruggelegd en Jasmijn krulde de bal keurig in de rechterhoek 0-4. Voor rust kwam West Frisia nog tot een aanval en deze werd dan ook benut 1-4. Na de rust en toespraak van de coaches over dat er meer gecombineerd moest worden was niet tegen dovemansoren. Met een aantal wissels starten we de tweede helft en omdat we voor stonden ging Denise keepen en Tessa spelen. Een mooie combinatie van Esmee naar Tessa, die de bal bij Noah bracht om schitterend 1-5 aan te tekenen. Vanaf nu waren de combinaties een lust voor het oog en wist de tegenstander niet meer wat ze moesten doen. Tessa zette de bal mooi voor en Famke maakt hem (met haar knie) onberispelijk af. 1-6. Het spel was mooi en Henriette bracht Selena in stelling die zuiver en hard de 1-7 maakte. Selena was even door wat wisselproblematiek gebombardeerd tot rechtshalf en ook die plek bleek zij goed uit de voeten te kunnen. Ze passeerde aan de zijlijn op mooie wijze een tegenstander en zette een rush die eindigde bij de achterlijn en terug werd gelegd op de 16, waar Henriette goed stond opgesteld en laag hard en zuiver de 1-8 aantekende. De wedstrijd was gespeeld en hadden we verdiend gewonnen. Ik wil Lotte en Anouk even complimenteren op hun invalbeurt en met hun weinige voetbalervaring zich prima staande hielden in de wedstrijd en hun rol goed oppakte. Dames in het algemeen, topwedstrijd met goed combinatiespel en teamwork.

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …