Jong Holland E1 – EVC E1

Jong Holland E1 – EVC E1 (1-0, rust) 4-1 voor Jong Holland E1

(30-1-2016, 7e wedstrijd competitie fase 2, seizoen 2015-2016)

Door de regen gingen heel veel wedstrijden op gewone grasvelden niet door. Het investeren in kunstgrasvelden betaalde zich dit weekend echter weer eens dubbel en dwars uit. Zo ook voor de spelers van EVC E1 die met een gerust hart konden afreizen naar die andere kaasstad (Alkmaar). Bang om aldaar te horen dat het toch niet doorging was niemand. Op het bijzondere complex van Jong Holland ligt immers een drietal kunstgrasvelden. Bijzonder? Jazeker want rondom de velden van JH ligt een heuse drafbaan! De locatie: aan de rand van de Alkmaarderhout, daar waar tot enkele jaren geleden het stadion van AZ stond.
De E1 van JH stond tweede en kon nog kampioen worden. Dan moest het met 5-0 winnen van Edam en moest concurrent Koedijk E1 verliezen. Dat gebeurde allebei niet.
De spelersgroep was compleet voor de trip naar Alkmaar. Dat hield in dat Patrick Wissels (k), Mika Heuser, Niek de Hoop, Koen Berends, Bink Mulder, Colin Molenaar, Charlie Kuiper, Daoud Ikhlifen, Gene Brandt en Sajad Rahimzadeh acte de présence gaven.
De wind was behoorlijk geluwd en zo kon er goed gevoetbald worden op dit ‘open’ complex.
De eerste fase liet zien dat beide teams niet voor elkaar onder deden. EVC speelde goed gegroepeerd en liet enkele mooie combinaties zien. Colin en Mika waren sterk in de passing over de rechtervleugel. Jammer genoeg konden de voorwaartsen daarvan niet profiteren. Jong Holland had wellicht een iets minder goed collectief maar het had wel een twee- / drietal uitblinkers. Met name hun blonde spelmaker was een prima speler die voor gevaar zorgde. Beide teams kregen kansen maar het bleef lang 0-0. Na zo’n 20 minuten pakte JH iets meer het initiatief. Door een misverstand aan de zijlijn kreeg het even de ruimte en profiteerde het direct (1-0). Daarna trad de status quo weer in en gaven de ploegen elkaar geen duimbreed toe. EVC speelde al met al een heel behoorlijke eerste helft. In de pauze werden enkele verbeterpunten aangereikt maar die gingen (eventjes) de prullenbak in direct na het beginsignaal van de tweede helft. Uit het niets maar ook door heel matig (niet) ingrijpen van Roodgroen liet JH E1 2-0 aantekenen. Het pleit voor Edam dat het meteen de draad weer oppakte en de strijd aanging met de sterke thuisclub. Het middenveld met Bink en vooral Colin liet in deze wedstrijd progressie zien. Een corner vanaf de rechterkant zorgde voor een tegengoal van EVC. Charlie schoot de bal met rechts rechtstreeks in de verre hoek (2-1). Even later onderschepte Koen de bal, zette Sajad aan het werk en die betrok Charlie in de opbouw. Charlie maakte de bal vrij, passte de bal goed naar de sterke Daoud maar daarbij zag hij helaas de uitstekend de ruimte in sprintende (en roepende) Colin over het hoofd. Het collectief van EVC met het sterke en goed samenspelende verdedigingsblok (doelman Patrick, Mika, Niek en Koen) gaf nauwelijks een kans weg. De uitblinkers van Jong Holland lieten echter zien maar een halve kans nodig te hebben (3-1). In de slotseconde draaide de linksbuiten uitstekend weg na een strakke pass en schoot direct fraai raak (4-1). Zo werd het uiteindelijk een ruime nederlaag maar die doet zeker geen recht aan de zeer behoorlijke wedstrijd die Roodgroen speelde. Het veldspel was behoorlijk goed, met de inzet was ook niets mis maar de conclusie was ook dat we op dit niveau geen enkele kans mogen weggeven en zelf veel beslister moeten zijn bij onze eigen kansen. Mannen, fase 2 in de Hoofdklasse zit er op. Alle teams waren redelijk tot goed aan elkaar gewaagd. Het was een zeer leerzame periode maar … laten we afspreken dat we onze uiterste best zullen doen om in de derde fase nog meer vooruitgang te boeken!
Heel veel succes en plezier!
Wees scherp!

Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …