Sterk EVC JO9-1 blijft maar winnen

EVC JO9-1 – OFC JO9-2 11-2 (7-2) 21-10-17

Vorige week werd er zeer ruim van IVV JO9-2 gewonnen met 21-2 in een eenzijdige wedstrijd. De doelpunten kwamen van 6x Tygo, 6x Bram, 4x Yannick, 3x Tijl en 2x Casper.

Vandaag op een heerlijke vochtige D- Veld stond de match tegen OFC JO9-2 op het menu. Iedereen was aanwezig en na een goede warming-up stond EVC klaar om te beginnen. Zoals de laatste weken gebruikelijk kwamen we snel op voorsprong door Casper 1-0. Wat opviel was dat iedereen goed in positie bleef staan en daardoor kreeg EVC veel kansen. Toch kwam OFC verrassend langszij uit een afstandsschot. Even later vond Casper weer het net en werd het 2-1. Het spel was bij vlagen uitstekend. De opbouw begon vaak bij Lars, die vaak meteen een medespeler vond en zo konden we vaak snel richting het doel van OFC gaan. Uit een mooie aanval was het Yannick die de 3-1 aantekende. De bal werd keurig naar elkaar toegespeeld van rechts naar links en andersom of via keeper Steven. Na een terugspeelbal van Tijl stond Steven even vast in het gras en rolde de bal in het doel, dus de 3-2, kan gebeuren Steven. Hierna ging EVC een versnelling hoger spelen en het waren Lars (4-2), Bram (5-2), Lars (6-2) en Tygo die de ruststand op 7-2 bepaalde.

Na het overheerlijke beker Limonade zoals altijd verzorgd door Ton en Coen kon de 2e helft beginnen. Door de grote voorsprong ging het wat minder, ook omdat OFC wat feller ging spelen. Iedereen wilde logischerwijs scoren, daarom werd er slordiger naar elkaar toegespeeld. Ondanks dat was het Yannick die de 8-2 maakte. Vlak voor zijn vakantie wilde Bram ook nog even scoren en dat betekende de 9-2. Yannick die zijn kruid meestal bewaard voor de 2e helft scoorde de 10-2. Het laatste doelpunt werd gemaakt door Lars die via zijn handelsmerk (het afstandsschot) de eindstand bepaalde op 11-2. Mooie overwinning jongens, ga zo door. Volgende week tegen KGB JO9-1 die uit de 1e klasse naar onze poule is gegaan, dus dit wordt een moeilijkere tegenstander dan IVV of OFC.

De statistieken: We hebben in 6 wedstrijden 74x gescoord en kregen er 41 tegen. De doelpunten weden gemaakt door: Bram 17x, Lars 15x, Yannick 15x, Tygo 12x, Casper 10x en Tijl 5x. Alleen Steven en Tijn hebben nog niet gescoord. Bij de penalty’s staat Bram bovenaan met 5, gevolgd door Yannick met 4.