EVC E1 dringt door tot kwartfinale DEEN-Cup!

EVC E1 – KGB E1 1-0 voor EVC E1

(13-2-2015, 1/8e finale DEEN-Cup, Kras-Stadion FC Volendam, seizoen 2014-2015)

dsc00557

In de 1/8e finale van de strijd om de DEEN-Cup trad EVC E1 op vrijdag de 13e in het strijdperk tegen mede 1e-klasser KGB E1 (Kolpings Glorie Blijft) uit Bovenkarspel. Plaats van handeling was zoals te doen gebruikelijk het KRAS-stadion van FC Volendam.
In de vorige ronde had het team van de coaches Hans Karregat, Jan Treuren en Jan van de Nes West-Frisia E1 met 5-0 verslagen maar het was de verwachting dat dit een veel lastiger wedstrijd zou worden. EVC E1 was compleet en trad derhalve aan met de volgende kern: Tom de Graaff (k), Joep van Gog, Tristan Brommersma, Timo de Waart, Joey Treuren, Jordy Butter, Alan Sier, Ryan de Wit, Jur Bakker.
De penaltyreeks die voorafgaat aan de eigenlijke wedstrijd was al een spannende aangelegenheid. Pas in de zesde beurt viel de beslissing: Tom stopte zijn 5e strafschop en vervolgens bleef Ryan koel. Hij schoot de bal heel precies in de uiterste hoek rechts van de keeper. Roodgroen begon daardoor met een voordeel aan de wedstrijd. Eindigde die namelijk gelijk dan zou de winnaar van de strafschoppenserie doorgaan naar de volgende ronde. Maar … was het inderdaad een voordeel voor Edam? Aan de wedstrijd te zien zou je dat niet meteen zeggen. KGB E1 moest winnen en kon daarom va banque spelen terwijl EVC een beetje op twee gedachten hinkte: de voorsprong uitbouwen of die juist verdedigen. Daardoor ontstond er een zekere besluiteloosheid bij de withemden (EVC E1) en zo kon KGB de bal naar hartenlust rondtikken al overdreven ze dat bij tijd en wijle een beetje, gelet op de reactie van hun coach. Tot veel gevaar leidde het niet mede omdat de verdediging van de E1 degelijk in elkaar zat. Offensief gezien bracht EVC in de eerste periode weinig: slechts Jur kon zich met snelle rushes onderscheiden. Joey viel nog even uit door de vele meters die hij moest maken maar gelukkig nam Jordy zijn plek goed over. Om tactische redenen zakte Jordy in de laatste fase nog een linie en daardoor was vrijwel alle gevaar van KGB geneutraliseerd. Voorin waren (afwisselend) Jur, Ryan en Alan handenbinders en voerden zij ook verdedigend hun taken goed uit. Met Timo, Joep en Tristan stond achterin een goed blok terwijl Joey zich helemaal hersteld had en de commandopost op het middenveld prima invulde. En met een klassekeeper als Tom op doel hoeft een team zich natuurlijk nauwelijks zorgen te maken. Dat bleek nog eens in de laatste minuut toen KGB door het midden sneed en op doel kon schieten. Een heel lastige boogbal wist Tom nog net over de lat te tikken!
In de daarop volgende aanval werd dit schaakspel beslist. Joep speelde Ryan aan, die dribbelde kort naar rechts en gaf een steekbal in de rug van de linksback van KGB. Alan reageerde hier goed op en schoot de bal strak in de hoek rechts van de doelman (1-0)! Direct hierna floot scheidsrechter Jonk voor het einde en was EVC E1 doorgedrongen tot de kwartfinale van de DEEN-Cup: voor de 5e keer in 9 seizoenen! Mannen, het was zeker niet makkelijk maar jullie hebben het resultaat over de streep getrokken! Dat was het grote verschil met vorige week toen jullie te aardig waren voor de tegenstander. Nu was iedereen zich bewust van het belang van de wedstrijd en handelde daar ook naar. Complimenten!
Complimenten zijn er ook voor scheidsrechter Jonk én voor FC Volendam en DEEN-Supermarkten voor het organiseren van dit als altijd superleuke toernooi waaraan – elk seizoen weer – alle spelertjes van 9-10-11 jaar buitengewoon veel plezier beleven en dat bij hen en de begeleiding een enorm goede herinnering achterlaat.
Een woord van dank aan alle supporters (onder meer de spelers van EVC E3 en F1) voor hun steun in deze spannende strijd!
De kwartfinale van de DEEN-Cup staat gepland op vrijdag 20 maart 2015, aanvang 18.15 uur. Tegenstander is het sterke VVOG E1 uit Harderwijk dat tweevoudig winnaar ADO’20 E1 met 3-1 wist te verslaan.
Mannen, we moeten aan de bak! Heel veel succes!

Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …