Zaandijk JO13-1 – EVC JO13-1 : 1-4

Deze zaterdag op naar de Zaanse schans, onder de rook van de cacaofabrieken, naar Zaandijk JO13-1.
Iedereen was vooraf behoorlijk geconcentreerd, en er hing een goede sfeer in de kleedkamer.
Dat beloofde een leuke wedstrijd te worden!

En inderdaad, dat werd het ook.
Er waren wat twijfels bij de supporters na de nederlaag van vorige week, maar de jongens (en meisje) waren duidelijk van plan om een nieuwe koers in te slaan en het meegereisde publiek werd dan ook niet teleurgesteld.
Weer namen we als eerste de leiding, Ryan werkte de bal lekker in het net (0-1), maar even daarna zorgde een aanval van Zaandijk voor de gelijkmaker, 1-1.
Het was Joey die met een fraai genomen vrije trap op een meter of 18 afstand de score weer in ons voordeel liet uitkomen, 1-2. Tijd voor de limonade.

In de rust eigenlijk weinig commentaar, motto was om het overwicht vast te houden.

De tweede helft waren we nog meer in de overhand. De bal was het meest van de tijd op de helft van Zaandijk en een uitbouw van de voorsprong hing in de lucht. Het was uiteindelijk Alan die met een fraai schot van rechts de linkerkruising schampte en binnen schoot 1-3!
Tenslotte was het Simon die van de rechter achterlijn de bal hoog voor het doel bracht, zodat Faye haar voorhoofd tegen de bal kon zetten, 1-4!
Er werd goed samengespeeld, en mooie combinaties gezocht.
Zaandijk had best goede aanvallen en kreeg zeker ook wel kansen, maar onze verdediging was stabiel en had de situatie volledig onder controle.
Nu deze lijn voortzetten, dan komen we vanzelf weer omhoog in de stand.