EVC JO11-1 – VIOS W. JO11-1

EVC JO11-1 – VIOS W. JO11-1 (0-0 rust) 1-2 voor VIOS W. JO11-1
Nadat gebleken was dat de hoofdklasse dit seizoen te zwaar was voor de Mannen van JO11-1, speelden zij onlangs de eerste wedstrijd in de 1e klasse. Tegenstander was VIOS JO11-1 uit Warmenhuizen.
Roodgroen miste de van vakantie genietende Tim Knegt maar kon wel beschikken over: Koen van Beek (k), Timo Ooms, Daoud Ikhlifen (a), Milan Alberts, Colin Molenaar, Bink Mulder, Kick van der Vlies, Rayan Morrhabi en Tom Tierolf.
De spelers uit Warmetuut hadden kennelijk een goede warming-up door de lange reis naar Edam want zij begonnen voortvarend aan de wedstrijd. EVC ging mee in het tempo van de bezoekers en zo kregen de toeschouwers een spannende openingsfase te zien. Na ongeveer een kwartier waren het de bezoekers die de overhand kregen. Het veldspel van de gasten werd beter en EVC daarentegen werd slordiger. VIOS bleef (door)bewegen na een actie, Roodgroen hield dan dikwijls ‘de benen stil’. De rust brak evenwel aan met de brilstand (0-0) en een paar adviezen aan de spelers waren nodig. Die hielpen enigszins maar ondanks dat werd het spel niet beter. VIOS ging op dezelfde voet door en een tegentreffer kon dan ook niet uitblijven (0-1). EVC gaf zich niet gewonnen en het was Bink Mulder die aan de linkerkant op de achterlijn langs twee spelers soleerde en Kick de kans bood de score gelijk te trekken. Kick tikte de bal in het hoekje links van de doelman (1-1). In de slotfase trok VIOS toch aan het langste eind. Daoud was mee in de aanval, de bezoekers onderschepten de bal en de restverdediging van Edam was niet op tijd in orde (1-2). Dat was tevens de eindstand van een wedstrijd die voor EVC teleurstellend verliep. De inzet en drive de het team de vorige drie wedstrijden kenmerkte was nu veel minder aanwezig en dat brak ons op.
Mannen, laten we er de volgende keer een schepje bovenop gooien! Heel veel succes!