Zeer geflatteerde nederlaag van EVC JO11-1

EVC JO11-1 – Castricum JO11-1 (1-1, rust) 1-6 voor Castricum JO11-1
(24-3-2018, 3e wedstrijd voorjaarscompetitie 1e klasse, seizoen 2017-2018)
Het was zaterdagochtend prachtig weer om te voetballen en het was daarom niet verwonderlijk dat alle spelers zin hadden in de wedstrijd tegen Castricum JO11-1. Wel was het even afwachten hoe de wedstrijd zou verlopen. De eerste weken van 2018 hebben we steeds gevoetbald maar de laatste weken is dit anders door onder meer de voorjaarsvakantie en de afgelasting van vorige week. Bovendien zijn veel spelers ziek geweest en ook nu was de lappenmand helaas goed gevuld. Niek Pistora heeft al een tijd last van zijn voet en moet aangepast trainen, Tim Steur was de hele week ziek, had nauwelijks kunnen eten en stond simpelweg verzwakt op het veld. En omdat ook bij andere teams het griepvirus hardnekkig is en de meeste teams nagenoeg tegelijk spelen was het inhuren van oproepkrachten ook geen optie. EVC trad aan met: Remy Kluft (k), Niek Pistora, Tim Steur, Victor Surie, Tim Knegt, Rayan Morrhabi, Mike Latdorp, Jesse Joosten en Rick van Velden.
Na een stroef begin kreeg EVC een Dubbele Domper te verwerken: Niek kreeg een tik tegen zijn knie, bleef vlak voor het eigen doel liggen en er ontstond verwarring bij beide teams omdat dit zich liet aanzien als een ernstige en in elk geval nare blessure. Vrijwel iedereen stond stil in afwachting van …. maar één Castricummer trapte nog tegen de bal in het doel. Uiteindelijk werd besloten om het doelpunt toe te kennen. Dat was wat opmerkelijk. Vervelender was dat Niek niet verder kon spelen. Met de zieke Tim Steur zat EVC nu zeer krap in zijn verdedigers. Desalniettemin rechtte Edam de rug en voetbalde het fris van de lever. Met fraaie combinaties en knappe aanvallen bestookten de Roodgroenen, zeer energiek, het doel van Castricum. Een reeks kansen volgde maar steeds kwam de doelman als winnaar uit het strijdperk. Een A4-tje met de genoteerde kansen volstond net aan. Mike had pech want zijn schot ketste van de ene paal naar de andere maar niet over de doellijn. Na een uitstekende breedtepass van Rayan was het de aalvlugge Rick die EVC naar 1-1 schoot. Dit was tevens de ruststand. Na de thee pakte EVC de draad weer op al was het duel nu meer in evenwicht. In de laatste 10 minuten kantelde de wedstrijd van het ene op het andere moment. EVC kon verdedigend niet meer wisselen door het uitvallen van Niek. De stoere Tim Steur was aan het eind van zijn krachten maar moest door. Ook bij de anderen ebden de krachten ietsjes weg en daarvan profiteerde Castricum: in een mum van tijd stond het 1-6 en dat was de wereld op zijn kop. Want hoewel de uitslag anders doet vermoeden speelde EVC gewoon heel goed tot aan de 40e minuut. Een ruime voorsprong op dat moment was helemaal niet vreemd geweest. Het zat echter niet mee. Maar goed, het is juist de kunst om door een uitslag heen te kijken en te zien waarom iets gebeurd en wat de gevolgen daarvan zijn.
Vanochtend spelen we al weer want de kwartfinale van de DEEN-Cup, tegen de sterke hoofdklasser asv Fortius, staat op het programma. Nog afgezien van ziek en zeer wordt dit een uiterst zware partij. Laten we er in elk geval voor strijden tot het uiterste! Heel veel succes!
Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …