7-10: v.v. Bergen JO19-1 – EVC JO19-1 0-3 (0-3)

EVC JO19-1 heeft ook de derde wedstrijd in de 1e klasse gewonnen. In een windering Bergen werd het 0-3, een stand die al bij rust was bereikt. Om even voor 16.00 uur werd er op het Berger kunstgras afgetrapt. Een stevige wind uit zee, dwars over het veld, maakte het voetballen niet makkelijk maar daar had EVC geen boodschap aan. Binnen 5 minuten had Aaron Lacunes twee grote mogelijkheden op de openingstreffer, maar zijn vizier stond nog niet op scherp. Even daarna was het wel raak toen hij alleen op de doelman af ging en in de korte hoek de bal binnen prikte, 0-1. EVC ging door en niet veel later was het Brian Rossenaar die vanaf de linkerkant naar binnen ging en met rechts fraai in de bovenhoek raak schoot, 0-2. Een monsterscore lag in het verschiet, helemaal toen Daniël Kemper (prima op dreef vandaag) met een mooi afstandsschot binnen 20 minuten de 0-3 op het scorebord zette. Bergen, dat over een behoorlijke voorhoede beschikte, kwam er af en toe gevaarlijk uit en kreeg ook een goede mogelijkheid. Gelukkig voor ons ging de bal tegen de paal. Nu had EVC die pech ook. Brian tegen de paal, een indraaide vrije trap van Eric Tol tegen de paal, goede kansen voor Quino Idsinga en Aaron, een schot van Brian uit de hoek getikt en zo kunnen we nog even doorgaan. 0-6 bij rust had zeker gekund. We hadden ook nog last van een paar hoosbuien en de invallende duisternis. De lichtmasten aan was zeker geen overbodige luxe geweest. Helaas bleven ze uit.

In de tweede helft werd het al snel 10 tegen 11 toen een speler van Bergen een rode kaart kreeg na een veel te harde overtreding op Jan van Straaten. Daarna was het eigenlijk geen wedstrijd meer. EVC had continue balbezit, maar het beste en de scherpte was er wel vanaf. Toch kregen we ook nu genoeg kansen om de score verder uit te bouwen. Klavs Jansons-Slava vergat na een mooie solo alleen voor de doelman om af te ronden en een schot van Daniël werd door de (prima) tweede doelman uit de hoek gedoken. Brian zag zijn inzet via de onderkant van de lat weer het veld inkomen en een tweede poging verdween via de handen van de doelman tegen de paal. Bergen counterde nog een paar keer gevaarlijk, maar doelman Sjors Out hield de nul. Eindstand 0-3 en zo kunnen we weer 3 punten bijschrijven.

Komende dinsdag oefenen we thuis tegen FC Purmerend (zondag 1e klasse). Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen Reiger Boys. Veel succes!