2-12: EVC JO19-1 – SWV’27 JO19-1 2-5 (1-1)

EVC heeft JO19-1 heeft de thuiswedstrijd tegen SVW’27 met 2-5 verloren. Op basis van de tweede helft was de overwinning van onze tegenstander uit Heerhugowaard verdiend, maar de score had zeker anders kunnen uitvallen als EVC de kansen had benut. In vergelijking met vorige week waren Rowan Suurmond en Aaron Lacunes weer terug en dat scheelde een stuk. EVC begon prima aan de wedstrijd en was de bovenliggende partij. Zeker in het eerste kwartier zaten wij op de Edamse openingsgoal te wachten die helaas niet wilde vallen. Wat kleine kansjes, maar het was telkens ‘net niet’. Toch was de grootste kans voor SWV’27, maar helemaal vrij bij de tweede paal schoot de rechtsbuiten de bal in het zijnet. Even later was het toch raak. Een voorzet van links kwam bij Kike Kraai Miedema terecht die de bal aannam, maar hem ongelukkigerwijs panklaar legde voor de spits van onze tegenstander. Een knal langs de kansloze Sjors Out en de stand was 0-1. EVC herpakte zich en kreeg een goede kans op de gelijkmaker. Daniël Kemper gaf een mooie lange bal die door Brian Rossenaar met zijn hoofd bij de 2e paal werd neergelegd voor de voeten van Casper de Vries. Op de bank telden wij hem al, maar de pegel van Casper ging over het doel. Daarna was het wel raak. Aaron Lacunes en Brian zette samen een aanval op die leek te stranden bij de laatste man van SVW’27. Toch zette Brian goed door en schoot in tweede instantie vanaf de 16-meterlijn raak, 1-1.

In de tweede helft was SVW’27 beter en EVC had moeite om van eigen helft te komen. Al na 5 minuten gaven wij wat knullig een vrije trap weg die na een misverstand in de achterhoede door Emiel Claasen langs Sjors werd gekopt, 1-2. Vanaf de aftrap maakten wij weer gelijk. Aaron ging heel goed door en bij de eerste paal gleed Klavs Jansons-Slava de bal binnen, 2-2. SVW’27 had het betere van het spel, maar EVC kreeg in die fase de grootste kansen. Aaron werd diep gestuurd, maar zijn knal uit een moeilijke hoek ging via de lat over. Daarna ging Brian er aan de linkerkant langs en ook nu kwam de bal bij Aaron die net niet genoeg kracht kon zetten om de bal binnen te schieten. Bij een volgende aanval kreeg Brian de bal niet bij de helemaal vrijstaande Quino Idsinga. Hierna nam SWV’27 het heft in handen en besliste de wedstrijd. Een mooie actie over onze rechterkant betekende 20 minuten voor tijd de 2-3 en toen even later de 2-4 viel was de wedstrijd gespeeld. Vlak voor tijd werd het 2-5 en dit was tevens de eindstand.

SVW’27 kende geen zwakke schakels en wij zitten even in een mindere fase. We hebben maar een kleine selectie, maar als we compleet zijn en iedereen in goeden doen is kunnen we prima meekomen. De winterstop komt als geroepen, want dan kan iedereen herstellen van pijntjes en blessures. Voor het zover is wacht in Alkmaar volgde week nog Jong-Holland. Een sterke tegenstander die op de 2e plaats staat en al geplaatst is voor de promotiepoule na de winterstop. Bij winst plaatst EVC zich ook en daar gaan we zeker ons best voor doen. Veel succes!