10-10: EVC B1 – Westfriezen B1 10-4 (5-3)

Als EVC B1 ergens dit seizoen de kans heeft gehad om 15 (of wellicht nog meer) doelpunten te maken in een competitiewedstrijd, dan was het wel vandaag tegen een zeer matig Westfriezen B1. Dat het er uiteindelijk “slechts” 10 waren en we er “nog” 4 tegen kregen, hebben we aan onszelf te danken. We waren veel te makkelijk, zowel in de afronding als in de verdediging.

Al in de eerste 2 minuten kregen we drie grote kansen op een doelpunt en gaven we een kans cadeau aan Westfriezen. Daarna was het toch raak voor EVC. Kike Kraai Miedema kopte netjes een vrije trap van Azeddine Sout door de benen van de doelman binnen (1-0). Via doelpunten van Aaron Lacunes (2-0), Daniël Kemper (3-0) en Brian Rossenaar (4-0) stonden we na 25 minuten op een ruime voorsprong. Westfriezen was al een keer dicht bij een doelpunt geweest, maar scoorde bijna vanaf de aftrap (4-1). Brian maakte de 5-1 en met wat meer scherpte hadden we voor de rust de 10 al kunnen halen. In plaats daarvan lieten we Westfriezen geheel onnodig nog terug in de wedstrijd komen. Een wereldgoal van de linksbuiten (onhoudbaar voor inval-doelman Sjors Out) betekende de 5-2 en daarna dekten we de buitenkant en was er geen rugdekking met als gevolg dat we met een 5-3 stand de rust in gingen. Tijd voor een goed gesprek.

In de tweede helft liet eerst EVC een bijna niet te missen kans toch liggen en daarna voorkwam Casper de Vries een tegentreffer die wij op de bank al telden. Azeddine scoorde vervolgens uit een vrije trap de 6-3, maar nog geen 3 minuten later kopte Westfriezen een hoekschop fraai binnen, 6-4. Het leek wel korfbal. En toen…. toen ging EVC eindelijk voetballen en liepen we snel uit. Nog een doelpunt van Azeddine, een doelpunt van Eric Tol en nog twee doelpunten van Aaron zorgden voor een 10-4 eindstand.

De 4e overwinning op rij, maar we kunnen veel beter dan we vandaag hebben laten zien. Volgende week de uitwedstrijd in Noord-Scharwoude tegen LSVV B1, dat deze zaterdag verloor (3-1) bij hoogvlieger ZAP. Veel succes!