OVERZICHT VR1 ZAAL SEIZOEN 2016-2017

Normaal gesproken wordt er gestart met een beker poule, waarin met twee of drie tegenstanders uit diverse klassen afgerekend moet worden. Deze jaargang werd gestart met een hele grote beker poule bestaande uit teams uit de 1e, 2e en 3e klasse. Dit hield in dat meteen het knock-out systeem in werking trad.
De vakantie zat nog in de benen waarschijnlijk, want EVC VR1 werd meteen met een thuisnederlaag van 1-2 uitgeschakeld door ZVV ZWAAG uit de 2e klasse.

Na het kampioenschap in de 2e klasse en de bijbehorende promotie in mei 2012, was het ieder jaar aanpoten om niet te degraderen uit de 1e klasse.
Dit seizoen zou alles anders zijn. Er werd een recordaantal punten gehaald en het doelsaldo zou ook in de plus eindigen. Helaas werden prima zeges en gelijke spelen afgewisseld met onnodige gelijke spelen, en nederlagen, die soms wel, maar lang niet altijd, terecht waren. Kortom, het was vaak te wisselvallig, maar voor de rest een sterk seizoen.
Omdat deze 1e klasse uit slechts tien ploegen bestond, werd er driemaal tegen iedere tegenstander gespeeld.
Van KADOELEN, MARKEN, PURMEREND en WARTBURGIA werd tweemaal gewonnen en eenmaal verloren.
Tegen EXTUDIANTES werd tweemaal gewonnen en eenmaal gelijkgespeeld.
AZV AMSTELVEEN werd eenmaal verslagen en tweemaal op een gelijkspel gehouden.
Het altijd lastige OSV leverde ons driemaal een puntendeling op, terwijl laagvlieger MUIDEN slechts eenmaal het hoofd voor ons moest buigen en tweemaal de volle buit pakte.
Tegen de uiteindelijke kampioen THE COUNTERS was geen kruid gewassen en dus ook niet door EVC. Het werden drie puntloze duels.
Door een strafpunt wegens een keer niet opkomen dagen eindigden wij gelijk met nummer drie, maar ons doelsaldo was net iets minder positief, waardoor het dus een vierde plek werd.
Twaalf zeges, zes gelijke spelen en negen verliespartijen en een saldo van +11 (99 – 88) is een uitstekende prestatie van EVC.
Deze doelpunten (inclusief een nieuwjaarstoernooi in Landsmeer) werden gemaakt door :
Selma Evrengün 53, Melissa Sluiman 15, Annet Steinhauzer 8, Brenda Eeltink 6, Sandra Verbeek 6, Marieke van Straaten 4, Milly Eeltink 3, Viola Everaars 3, keepster Suzan Kaars 3, de later ingestroomde Mandy Schuddeboom 1, de eenmalige jeugdige invalster Famke Stuijt 1 en geen doelpunt voor eenmalig inval keepster uit de jeugd Fenna Swier.
Met sterk keeperswerk en goed collectief verdedigen werden de tegentreffers redelijk beperkt en ook het aanvallende aspect was grotendeels goed voor elkaar. En niets ten nadele van de overige speelsters (een groot compliment zelfs), maar scoren blijft toch een kunst apart en daarom nog even deze statistieken van topscoorder Selma :
hattricks : 6x, vier doelpunten in een wedstrijd : 3x, vijf doelpunten in een wedstrijd : 2x

Helaas gaan Annet, Marieke, Mandy en de nog steeds op de lijst staande, maar niet gespeeld hebbende Gina van Dalen het team verlaten. Dat houdt in dat er voor het overblijvende 7 tal versterking gezocht moet worden. Ten eerste om in deze sterke klasse stand te houden en ten tweede omdat er weleens iemand niet kan wegens een blessure of andere reden.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …