Doelpuntrijke zege JO11-5 (‘Appie’ scoort zes goals)!

EVC JO11-5 – ZOB JO11-4M 8-5 voor EVC JO11-5
Eén van de teams dat een plaats in de schijnwerpers verdient maar die dit seizoen nog niet gekregen heeft, is EVC JO11-5. Dit nieuw samengestelde team met spelers uit verschillende teams van vorig seizoen en met een aantal nieuwe spelers, kende een stroeve start op organisatorisch vlak. Sinds een paar weken staat het team en de begeleiding op de rails. Ronald Hartjes en Mussie Elboulahfati zijn de begeleiders/coaches en the grand old man (en dat is een eretitel!) van het trainersgilde, Gerard Meekel, is de trainer die de spelers de fijne kneepjes van de voetbalsport bijbrengt. Twee keer per week wordt zeer gedreven getraind. In de bekerstrijd en de competitie laat JO11-5 tot nu toe zien dat het attractief voetbal hoog in het vaandel heeft staan: elke wedstrijd wordt volop gescoord. Na in totaal 10 wedstrijden is het doelsaldo 38-55. Dat zijn derhalve 93 doelpunten, een gemiddelde van 9,3 per wedstrijd! Bij het korfbal of ijshockey zou men hier jaloers op zijn! Kortom: JO11-5 geeft zijn fans waar voor zijn geld!
Maar wie zijn dan die spelers die de talrijke toeschouwers zo laten genieten? Dat zijn: Sven Heida (k), Tobias Hartjes, Mike Regter, Tygo Zoutberg, Amin Elboulahfati, Abdelmonaim Elkhammali, Adam Sout, Pieter Waals en twee spelers die afgelopen weken lid zijn geworden: Thijl van der Sluijs en Yannick Wilms. Afgelopen zaterdag was de derby tegen ZOB JO11-4M (ofwel: jongens onder 11-4 meisjes ……) een schoolvoorbeeld van de wedstrijden die Roodgroen telkens weer speelt. Onder grote publieke belangstelling rolde de ene na de andere aanvalsgolf op één van beide doelen af: 2 x 25 minuten lang. Onophoudelijk, voor een theepauze was nauwelijks tijd! Voor de kantineomzet was dat niet bevorderlijk: elke toeschouwer bleef op het veld om maar niets te hoeven missen. Gelukkig werd dat na afloop ruimschoots ingehaald: de Derde Helft duurde extra lang!
Het scoreverloop was nauwelijks bij te houden maar toen de kruitdampen waren opgetrokken en de uitstekende leider, coach en interim-referee Mussie Elboulahfati het laatste fluitsignaal had laten klinken, had EVC JO11-5 een meer dan verdiende zege behaald: 8-5!!! Onze gasten uit Zuidoostbeemster moesten er aan geloven maar gingen niet helemaal met lege handen weg want zij wisten toch vijf keer te scoren. Dat lag niet aan de sterke doelman Sven Heida want Sven wist met katachtige reflexen de ZOB-voorwaartsen tot wanhoop te drijven! Onder aanvoering van captain Tobias Hartjes wist EVC dus liefst 8x te doelpunten! Amin Elboulahfati was tweemaal succesvol en the Man of the Match was de getrukte spits Abdelmonaim Elkhammali (oftewel Appie) die twee hattricks ofwel zes goals wist te produceren!!! En dertien doelpunten in totaal: dat is ruim boven het wedstrijdgemiddelde!
Een compliment aan alle spelers (Sven, Tobias, Mike, Tygo, Amin, Abdelmonaim, Adam, Pieter, Thijl en Yannick) en natuurlijk Ronald, Mussie en Gerard!!!
Mannen, ga zo door!!!

Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …