11-10: EVC Zondag 2 – OFC 4 7-2

Op de eerste koude zondagmorgen van dit seizoen hebben de “Vrienden van de Zondag 3 min 1” korte metten gemaakt met naaste concurrent OFC 4. In een topper die nooit een topper werd stond het na 82 minuten 7-2 en blies de scheidsrechter voor het einde.

Op voorhand leek dit toch een lastige wedstrijd te worden, want OFC 4 kenden we nog van een paar seizoenen geleden. Ook een team van voormalig eerste elftalspelers, waar we toen onze handen vol aan hadden. Maar waar wij de laatste seizoenen toch wat jongeren wisten over te halen om bij ons te komen spelen, bleek OFC nog steeds te bestaan uit ongeveer dezelfde groep en die kwam vandaag echt te kort. Vanaf de aftrap was het eenrichtingsverkeer richting het doel van OFC en binnen 20 minuten stond er een 3-0 stand op het scorebord. Met namen Martin Schilder was aan de linkerkant op dreef, hij was de rechtsback telkens te snel af. Zijn eerst actie en voorzet bracht Gerro Sanders in stelling en Gerro schoot netjes binnen, 1-0. Daarna ging de bal op de stip toen Toon Visser in het strafschopgebied werd getackeld en met een 11-meter weet Paul Buurs wel raad. Een “hups” en de stand was 2-0. Daarna maakte Toon op bekende wijze de 3-0. Vanuit het middenveld doorlopen de bal krijgen en afronden. Voor een tegenstander zonder loopvermogen niet af te stoppen. Martin maakte er vervolgens 4-0 van, waarna OFC uit hun enige hoekschop voor de rust middels een kopbal de 4-1 scoorden. Dat was de eerste keer dat de Oostzaners in de buurt van het doel van keeper Mischa Schilder kwamen. Achterin zat het potdicht en net als vorige week tegen Kwadijk bleek Nick Kunst een meer dan welkome versterking voor ons team.

Helaas kon Mischa na de eerste helft niet meer verder, maar we hebben een brede selectie met 4 keepers en zo nam Daan Keijzer in de tweede helft plaats tussen de palen. Als je dan toch kantinedienst moet draaien kun je die beter maar goed benutten en dus liet ook Giel Oudejans de kantinedienst voor wat hij was. Direct na rust prikte Martin de 5-1 binnen en was de wedstrijd natuurlijk gespeeld. OFC bleek nog wel een vrije trappen specialist in huis te hebben, die de bal van een meter of 35 akelig hard in de onderhoek wist te schieten, 5-2. Daarna kwam toch wel het mooiste doelpunt van deze dag. Laatste man Michael Onsia ging mee naar voren, kreeg in het strafschopgebied de bal, kapte en draaide en schoot de bal vervolgens met een hele fraaie curve in de kruising. Schitterend doelpunt 6-2. Hierna kreeg Martin weer eens alle vrijheid om richting het vijandelijke doel te rennen en zo was de stand 7-2. Met nog 8 minuten op de klok vond OFC het mooi geweest en de scheidsrechter ook. Een verdiende overwinning op een tegenstander waar we toch iets meer van hadden verwacht.

Komende zondag weer thuis, dan tegen het 5e team van fusieclub Hercules Zaandam.