8-11: EVC B1 – Zaanlandia B2 8-0 (1-0)

Na twee weken zonder competitievoetbal heeft EVC B1 de draad weer opgepakt met een 8-0 overwinning op Zaanlandia B2. Coen Smit en Philip waren vandaag afwezig, Rowan Suurmond en Eric Tol uit de C1 waren de vervangers. Al vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Jack Berkout was duidelijk dat EVC deze wedstrijd winnend af moest kunnen sluiten. Zaanlandia had gerust een paar leuke voetballers, maar hadden heel veel moeite met het samen spelen. Dat ging bij EVC stukken beter, alleen ontbrak het bij ons aan een goede laatste bal. Net even te snel diep of te onzorgvuldig. Neemt niet weg dat we genoeg kansen kregen om een doelpunt te maken, maar we waren nog niet scherp genoeg of de doelman lag in de weg. Zo bleef het lang 0-0, maar was het uiteindelijk Dave Goede die er voorzorgde dat we met een 1-0 voorsprong de rust ingingen.

Al na 5 minuten in de tweede helft testte Remon Dil met een vrije trap de kwaliteit van het aluminium. De bal kwam hard tegen de lat, boven de kansloze doelman. De volgende vrije trap van Brian Rossenaar was wel raak en zo was de stand 2-0. Vanaf dat moment was er nog maar één ploeg die voetbalde en dat was EVC. Zaanlandia werd overlopen en kwam handen en voeten te kort om EVC tegen te houden. Onze tegenstander speelde op het randje van wat is toegestaan en zo af en toe er net overheen. Veel hielp het allemaal niet, want EVC liep uit naar een 8-0 overwinning. Doelpunten van Dave (nog 2), Quino Idsinga (2), Eric (1) en Casper de Vries (1). Zonder twijfel was het doelpunt van Quino het mooist. Bijna staand op de achterlijn nam hij een voorzet in één keer op zijn schoen, waarna de bal diagonaal in de verste kruising verdween. Wereldgoal! Een mooie overwinning en complimenten aan Rowan en Eric die meer dan uitstekend invielen. Volgende week zijn we (wederom) vrij, maar oefenen we tegen hoofdklasser ZOB B1.