11-9: Knollendam 2 – EVC Zondag 2 2-3 (2-1)

Het voetbalseizoen is weer begonnen en ook de “vrienden van de Zondag 3 min 1” zijn weer van start gegaan. Vorige week stond de bekerwedstrijd tegen Purmersteijn 8 op het programma. 3-2 winst, maar de scherpte was er nog niet helemaal anders had de uitslag wat hoger kunnen uitvallen. Aansluitend stond de jaarlijkse kermis-bbq op het programma. Op (of aan) het Oorgat was alles prima verzorgd door Hans & Karin (dank!!) en de zondag werd traditiegetrouw afgesloten op de kermis in Volendam.

Vandaag begon de competitie met een uitwedstrijd tegen Knollendam 2, een voor ons totaal onbekende vereniging. We werden verrast, want aan de dijk in Oostknollendam ligt een schitterend kunstgrasveld en ook de kantine mocht er zijn. De plaatselijke VV heeft een forse kwaliteitsinjectie gekregen met een heel elftal spelers van Foruna Wormerveer en zo moesten wij flink aan de bak, want ook van Knollendam 2 werd het nodige verwacht. Onze tegenstander vloog uit de startblokken en al binnen 1 minuut kwamen zij gevaarlijk voor de goal van doelman Roy Kunst. Gelukkig ging de bal er niet in en daarna was EVC toch de bovenliggende partij. Voetballend beter, maar Knollendam ging voor iedere bal en dat is toch lastig spelen. Na 20 minuten spelen viel dan toch de 0-1. Martin Schilder werd diep gestuurd, kapte een tegenstander uit en schoof beheerst binnen. Daarna vergaten wij de wedstrijd op slot te gooien en viel 10 minuten voor rust uit het niets de 1-1 na een zeldzaam slippertje van Mike Onsia. Niet veel later kantelde de wedstrijd. Knollendam kreeg een vrije trap en van een meter of 30 leek de bal er niet in te kunnen. Er meldde zich echter een specialist die de bal loepzuiver richting kruising schoot, waarna de bal via de onderkant van de lat en de rug van Roy binnen viel, 2-1.

knollendam
Dillion Broekman in duel met ‘Joep’. Eelco Rossenaar kijk toe.

In de tweede helft liet EVC zien dat we toch heel behoorlijk kunnen voetballen. Knollendam kwam er niet aan te pas en het was alleen aan hun prima keeper te danken dat ze nog lang van hun voorsprong konden genieten. Knollendam hanteerde vooral de lange bal en omdat het veld omgeven is door slootjes verdween de bal regelmatig in het water. Gelukkig bleek de zus van Sergei Bubka ook in Oostknollendam te wonen en zodra de bal over de omheining ging kwam zij al aanrennen met haar polsstok. Nadat de doelman Giel Oudejans en Martin met twee onmogelijke reddingen van score had afgehouden viel dan toch de dik verdiende gelijkmaker. Een weggewerkte bal kwam voor de voeten van nieuwe aanwinst Dillion Broekman. Hij haalde uit en via het been van een verdediger werd de doelman gepasseerd, 2-2. EVC ging voor de winst en met nog 10 minuten op de klok kwam er een schitterende aanval waarbij Knollendam helemaal werd weggespeeld. Uiteindelijk kwam de bal bij Giel die beheerst in de verre hoek raak schoot. Eindstand 2-3. Een goed begin tegen een lastige tegenstander.