29-3: EVC Zondag 2 – RKAV Volendam 4, 0-0

Op zondag 17 oktober 2010 raakte Edwin Breed in de uitwedstrijd tegen ADO’20 5 zwaar geblesseerd. Vandaag, in de topper tegen koploper Volendam 4, maakt hij als wisselspeler zijn rentree bij de “vrienden van de Zondag 3 min 1”. Welkom terug Edwin! Ook Paul “hups” Buurs, maakt zijn rentree. Hij was er een half jaartje uit na een gevalletje Anky van Grunsven; een knietje in het bovenbeen (paardenbeet), met een dubbele spierscheuring tot gevolg. Twee spelers terug, maar helaas ontbraken vandaag sterkhouders Tom v.d. Spek en Toon Visser

Om tactische redenen was de wedstrijd van vandaag vervroegd naar 10.30 uur. Koploper Volendam 4 bestaat uit allemaal jonge goede spelers die, zo schatten wij in, iedere zaterdagavond een uitwedstrijd op de dijk spelen. Zo rond 02.00 gaat alles dicht, dan nog even een nazitje want dat is zoe gaaaaaaaaaaaal gezallig en voor je weet is het 06.00, maar blijkt dat 07.00 te zijn omdat de zomertijd is ingegaan. En dan moet je al bijna naar Aidam, je nun. EVC had trouwens nog iets goed te maken, want de uitwedstrijd was een slapstick die met 8-2 verloren ging.

Vanaf de aftrap zagen de toeschouwers een spannende wedstrijd die alle kanten op kon. Zoals ieder team in Volendam ook nu weer spelers die bij ons moeiteloos in het 1e kunnen. De razendsnelle spits en de sterke buitenspeler, onze achterhoede had er zijn handen vol aan. Hele grote kansen bleven uit, maar toch moest doelman Patrick Sombroek zich zo nu en dan strekken om de bal uit het doel te tikken. Aan de andere kant was Alec Fanger heel dicht bij de openingstreffer. Hij produceerde een vuurpijl die na een stuit bovenop de lat terecht kwam. Paul zag zijn rentree bijna beloond met een doelpunt, maar de doelman lag bij zijn afstandsschot in de goede hoek. Op slag van rust kreeg Jeffey Kemper de grootste kans. Alec kopte terug en Jeffey had de bal voor het inschieten. Helaas ging de bal net over de lat.

In de tweede helft werd het voor beide teams buigen of barsten. Volendam ging op jacht naar de overwinning, want de 3 verliespunten voorsprong op de nummer 2 HSV Sport zijn magertjes. EVC bleef echter prima voetballen en kwam af en toe meer dan gevaarlijk door. Volendam was gevaarlijk met een vrije trap die door Patrick fraai uit de hoek werd getikt. Aan de andere kant had Daniël van Leuzen de bal van dichtbij voor het inkoppen, maar was zijn inzet te zacht. Zo ging de wedstrijd op en neer, vloog de tijd voorbij en voor wij én Volendam het wisten waren de 45 minuten op horloge van de prima fluitende Rob van Dort om. 0-0 tegen de koploper, een prima resultaat.

En hoe ging het dan met Paul en Edwin na zo lang geblesseerd geweest te zijn? Uitstekend! Edwin kwam een helft vlaggen en een helft toekijken blessurevrij door, een basisplaats is niet ver weg. Paul speelde de volle 90 minuten en produceerde na een kwartier in de 2e helft een hele fraaie “hups”. Ongelofelijk, ben je een 22-jarige razendsnelle goed voetballende linksbuiten en word je door een 40+er op zondagmorgen kinderlijk een eenvoudig door je benen gespeeld. Speciaal voor Jeffrey Kunst is het volgende week zondag 1e Paasdag en zijn we vrij. Een week later gaan we naar de oudste club van Hoorn, HSV Sport uit 1889.