12-3: Purmersteijn JO19-1 (zon) – EVC JO19-1 (zon) 1-14 (1-4)

EVC JO19-1 (zon) heeft vandaag sportieve revanche genomen op Purmersteijn JO19-1. Na de 6-4 nederlaag van anderhalve week geleden, haalde EVC vandaag zijn gram middels een 1-14 overwinning. Daarmee deden wij onszelf eigenlijk nog tekort. Als we in de eerste helft wat scherper waren geweest had 1-20 ook gekund. Purmersteijn, met een andere coach op de bank, had er de eerste helft nog wel geloof in. EVC nam het wat te makkelijk op en een aantal spelers genoot van het eerste voorjaarszonnetje. Purmersteijn bleef in die beginfase nog op de been en hoewel wij al snel op voorsprong kwamen door een doelpunt van Eric Tol (0-1), gaven we de gelijkmaker veel te makkelijk weg. De rechtsbuiten mocht zo doorlopen en Mike van Wees kreeg de voorzet niet lekker onder controle, 1-1. EVC stelde snel orde op zaken via een prachtig doelpunt van Daniël Kemper (1-2) en toen daarna Eric en Aaron Lacunes voor de 1-3 en 1-4 zorgden was de wedstrijd gelopen.

In de tweede helft draaide EVC de gashendel helemaal open en vielen de doelpunten als rijpe appelen. Er was voor Purmersteijn geen houden meer aan en met de regelmaat van de klok werd de score opgevoerd. Gelukkig voor Purmersteijn ging niet alles erin en toen na 45 minuten de uitstekende scheidsrechter Nico van Vugt voor het einde floot stond er een 1-14 eindstand op het scorebord. Doelpunten van Mitchell Rossenaar, Remon Dil (2), Brian Rossenaar (2), Eric Tol (3), Aaron Lacunes (3) en Daniël Kemper (3). Een monsterscore waar we verder geen enkele waarde aan moeten hechten. Er komen nog 9 competitiewedstrijden aan en voor de beker wacht AFC IJburg. Het kan een mooi seizoen worden en dat hebben we helemaal in eigen hand.

Volgende week zondag thuis tegen Oosthuizen. Veel succes!