EVC MO11-1 rolt nummer 3 op

De meisjes van EVC MO11-1 zijn in de ‘winning mood’. Afgelopen zaterdag won de nummer 1 opnieuw, ditmaal thuis van Westzaan MO11-1. Van meet af aan was duidelijk dat de Westzaners, die op de derde plaats staan, hogerop wilden. Ze waren behoorlijk fanatiek en onbesuisd in de duels. Het duurde even voordat EVC hierop een adequaat antwoord had. Na de 1-0 door Dikra Rezzak op een pass van Lisa van der Meer was er enige opluchting. Maar dat sloeg snel om toen een misverstand tussen Aesma Nabili en keeper Katie Zwarthoed bijna een doelpunt voor Westzaan opleverde. Zo was het spelbeeld het eerste kwartier tamelijk onrustig. Vooral EVC kreeg kansen maar wist die niet te benutten. Het lag niet aan de aanspeelballen: Romaissa Boumhidi en vlak daarachter Sara Nabili, Indy Collet en Lyan van de Nes speelden sterk en zorgden dat de bal in de ploeg bleef. De zeldzame momenten dat de Westzaners erdoor kwamen, strandden op Sanne Laan, helemaal achterin. In de 25ste minuut leek de ban gebroken, toen Aesma Nabili op een pass van Maren van der Broek mooi inschoot en de ploeg met een mooie tussenstand limonade kon gaan drinken.
In de tweede helft moest EVC de 2-0 voorsprong verdedigen tegen een steeds fanatieker Westzaan, dat daarmee vooral zichzelf benadeelde. Zo waren er regelmatig valpartijen en werd de keeper van Westzaan na een botsing zelfs gewisseld. In de vijfde minuut moest Katie Zwarthoed twee keer redden, maar de EVC’ers herpakten zich toen Maren van der Broek de 3-0 in de touwen joeg. Niet lang daarna knalde Dikra Rezzak nog de vierde binnen (4-0), en vlak voor tijd tekende Dikra ook voor de 5-0. Zo blijft EVC MO11-1 sterk bovenaan, maar het verschil met ZOB is nog steeds maar 1 punt.

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …