Geslaagde eerste kennismakingstraining voor E-pupillen van seizoen 2016-2017 en oefenwedstrijd E3-E4 combinatie tegen D4

Afgelopen zondag vond de eerste van twee kennismakingstrainingen plaats voor de spelers die in het seizoen 2016-2017 E-pupil zullen zijn.

De bedoeling van deze trainingen is om nog meer inzicht te krijgen in de kwaliteiten van de spelers zodat medio mei de teamindelingen voor 2016-2017 zo zorgvuldig mogelijk zullen plaatsvinden. Het is immers het streven om ook in het komende seizoen zo veel mogelijk spelers met plezier op hun eigen niveau te laten voetballen.

Zo’n 45 kinderen gaven acte de présence. Er waren twee trainingsgroepen die na elkaar trainden. Elk van deze twee groepen werd in drie groepjes verdeeld. Daardoor konden de drie oefenvormen (dribbelen en afronden, passen/trappen en een partij 5 tegen 5 of 6 tegen 6) intensief worden uitgevoerd en konden de trainers de verrichtingen van elk spelertje goed beoordelen.

Er werd gedreven, goed en met plezier getraind!!!

Vrijwel direct hierna speelde een combinatie van E3-E4 spelers tegen EVC D4. Het was voor de 2e-jaars E-pupillen de eerste keer dat zij op een heel veld speelden. De bedoeling van deze wedstrijd: wennen aan dit seniorenveld én aan 11 tegen 11. In de eerste helft bleek dat de E-tjes dit al aardig onder de knie hadden. Zij deden toen nauwelijks onder voor de één jaar oudere D-spelers. In de tweede omgang was het verschil groter: nu liet de oppervlakte van het veld maar ook de speelduur (60 minuten in plaats van 50 minuten voor E-pupillen) zich voelen. Eindstand: 8-1 voor D4. Dat verschil was eigenlijk een stukje kleiner maar werd vooral gemaakt door Huub Duyvendak (D4) die uitstekend voetbalde en – naar mijn mening – beslist een stap hoger aan kan.

 

Een woord van dank aan Coen Uijt den Boogaard en Peter Kluft die zorgden voor de kleedkamers en voor een glaasje fris voor de voetballertjes, de vaders die de doelen na afloop opruimden, kantinecoördinatrice Anja Bakker, good old Bert Schuitemaker die zorgde voor de centen en het opstarten van de kantinemedewerkers, te weten Angela Molenaar, Marcel Tierolf, Ilse van Rijn, Karin Uijlenhoed, Frouwina van der Meulen, de begeleiders Michael Meijer en Jan de Groot (D4), Tony van Wieringen en Ingmar Ooms (E3), Niels Tuijp en John van Beek (E4), scheidsrechters’baas’ Edwin Schans, de uitstekende jeugdscheidsrechter Hamza Elaouhi (EVC C1) en de geweldige trainers John Kemper en Marijn van Zanten.

Kortom: ongeveer 25 EVC-ers die op hun vrije zondagmorgen klaarstonden om zo’n 70 spelertjes een heerlijke voetbalochtend te bezorgen. Allen: dank!!!

 

Op zondagochtend 10 april 2016 vindt de tweede kennismakingstraining en oefenwedstrijd plaats.

Toegang …. gratis!

 

Jan van de Nes

Hoofdtrainer EVC E-pupillen

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …