13-9: EVC Zondag 2 – De Wherevogels 3 3-1 (1-1)

De competitie van de “vrienden van de Zondag 3 min 1”, lijkt nog voor de start op het verhaal van de 10 kleine negertjes. Bij publicatie stonden er nog 13 teams bij de indelingen, maar vlak daarna haakte Blokkers 5 al af. Daarna vlogen de Silver-seagulls 3 weg en vorige week verdween ook het 3e team van de Zaanse Tribune Schilders van de lijst. Tja, het is een landelijke tendens, steeds minder seniorenteams. Met 10 teams spelen we slechts 18 competitiewedstrijden, maar gelukkig zitten we nog in het bekertoernooi.

Even leek onze eerste competitiewedstrijd tegen Wherevogels 3 ook niet door te gaan, want een minuut of 20 voor aanvang was er nog geen tegenstander te zien. Gelukkig kwamen er niet veel later een stuk of 14 vogels aangevlogen, ze hadden zelfs supporters meegenomen. Dat krijg je met tegenstanders van gemiddeld een jaar of 20. Bij ons vierde Rein van der Meer deze zondag zijn 56e verjaardag, het was vandaag echt jong tegen oud.

Wherevogels bleek een aardig voetballend team te zijn waar wij onze handen vol aan hadden. We kregen wel de betere kansen, maar de bal wilde maar niet tussen de palen. Rein had een behoorlijk grote kans om zijn verjaardag met een doelpunt op te luisteren, maar kreeg van dichtbij zijn voet niet goed tegen de bal. Aan de andere kant kwam doelman Daan Keijzer als winnaar bij een 1 tegen 1 uit de strijd, het spel golfde op en neer. Na 20 minuten nam Wherevogels de leiding. Van rechts werd Daan verrast door een poging van ver en de bal verdween over hem heen net onder de lat door in het doel, 0-1. Een tegenslag die wij gelukkig vlak voor de rust te boven kwamen. Na een mooie aanval met Jeffrey Kemper en Toon Visser schoot Marco Kassteen vanaf de rand van het strafschopgebied raak, 1-1.

In de tweede helft zou Gerro Sanders invallen, maar hij was in geen velden of wegen te bekennen en bleek achteraf lekker in de kantine te zitten. EVC was nu de bovenliggende partij, kreeg ook goede kansen, maar had geluk bij een hoekschop van Wherevogels. Van heel dichtbij leek de spits binnen te schieten, maar tot drie keer aan toe wist Michael Onsia op de doellijn redding te brengen. Niet veel later kwam EVC op voorsprong. Marco stuurde Martin Schilder diep die zijn directe tegenstander eruit liep en netjes scoorde, 2-1. Daarna verdween de stukjesschrijver richting sloot om te proberen met een te korte ballenhengel, stenen en takken de wedstrijdbal eruit te vissen. Daardoor miste hij het doelpunt van de inmiddels ingevallen Gerro die op zeer fraaie wijze een voorzet van Giel Oudejans koppend tot doelpunt promoveerde, 3-1. Het schijnt een kopie te zijn van deze goal van Gerro. Gescoord werd er verder niet meer, het bleef bij 3-1.

De verjaardag van Rein en de eerste competitie-overwinning werden na afloop samen gevierd, een mooi begin van het seizoen. En de in de sloot liggende wedstrijdbal…., die was na het omfietsen spoorloos verdwenen…. Volgende week geen voetbal vanwege de Dam tot Damloop, de week erna Zaandijk 3 thuis.