MO19-1 DEELT DE PUNTEN IN LASTIG DUEL

EVC MO19-1 – SPORTING ANDIJK MO19-1 2-2 (2-0)

Het werd een redelijk gelijkopgaande strijd. Er ontstonden kansen aan beide zijden, zodat zowel de gastvrouwen als de gasten op voorsprong zouden kunnen komen. De EVC defensie met Nora Kramer, Kim Bakker, Iris Taam en Femke Wijnandts hield vooralsnog stand en keepster Fenna Swier verrichtte enkele bekwame reddingen. Ondertussen wisten Kim Uijlenhoed, Jamy Haselager en Annicka Kuipers vaak via de buitenkanten op te komen en daarmee de aanval te ondersteunen. De eerste echte kansrijke doelpogingen waren voor onze meiden. Een strak schot van Famke Stuijt dreunde op de paal, een prachtige knal van Sam Hennis plofte op de lat en een mooie vrije trap van Faye Suurmond werd met enige moeite door de keepster gekeerd.
Maar Sporting Andijk zette daar wel iets tegenover. Hier stonden ook het aluminum en een redding op de doellijn een treffer in de weg. Maar EVC begon iets meer grip te krijgen op de opponent en met een schitterende pegel van behoorlijke afstand klopte Noah Suurmond de iets voor haar doel staande keepster, 1-0. Vier minuten voor de rust werd een sublieme combinatie opgezet door Nina de Groot en Daphne de Groot. Nina kwam vrij voor het doel te staan en rondde beheerst af, 2-0.
In de tweede helft weer een iets beter EVC in de beginfase, maar de derde goal scoren lukte niet. Daarna zakte het overwicht iets terug en kon Sporting Andijk een grote vuist maken. Met een hard en hoog schot werd de 2-1 op het scorebord gezet en rook Andijk bloed. En niet veel later moest Fenna het antwoord schuldig blijven op een keiharde geplaatste knal, 2-2.
Toen was EVC weer wakker en was het overwicht nu ruimschoots aanwezig. Meer balbezit en veelal op de helft van de tegenstander spelen leverde diverse mogelijkheden om te scoren op. Op snelheid wist Annemijn Westerneng de linksback soms tot wanhoop te drijven en goede voorzetten af te leveren. Maar hieruit werd niet gescoord en ook niet uit de prima genomen corners van Sam. Met doelpogingen en individuele acties van Noah, Faye, Nina, Famke en Annemijn leek alsnog de zege uit het voer te kunnen worden gesleept, maar de sterke doelvrouw uit Andijk werd niet meer gepasseerd. Een mooie en leuke wedstrijd om te zien, met twee goede ploegen, waarin EVC toch qua kansen de winst had kunnen grijpen.