14-10: EVC MO17-1 – Westfriezen MO17-1 2-3

Vandaag Westfriezen uit Zwaag op bezoek in Edam. OP de ranglijst staat Westfriezen 1 plek boven ons, dus beloofd het een spannende wedstrijd te worden. Op pesoneel gebied misten we Dikra die niet helemaal fit was en Melissa de eerste helft. Zoals altijd moeten we helaas elke week op zoek naar een keeper of keepers.. Vandaag kon Fenna een helft keepen en Naoual de tweede helft. Ook beschikten we vandaag weer over Anne Linde en Holly. Onder leiding van Edwin Schans kon er worden afgetrapt. Westfriezen liet vanaf het begin zien dat ze waren gekomen om te winnen. De bal werd gemakkelijk rond gespeeld en EVC deed te weinig om dit te voorkomen. Zo kon Westfriezen de ene na de andere aanval opbouwen en waren er een paar gevaarlijke uitbraken, waarbij Fenna op de proef werd gesteld. Nou deze proef doorstond Fenna met vlag en wimpel, want zij verrichte enkele belangrijke reddingen. EVC werd nu wakker en begon zelf ook de bal beter rond te spelen. Toch had Westfriezen nog steeds overwicht en resulteerde dat in de 0-1 voor hen. Gezien de wedstrijd klopte dit ook. EVC kreeg ook kansen, maar werden deze helaas niet benut. Niet veel later ontstond er een situatie, waarbij de bal slecht werd weggewerkt en kon Westfriezen wederom profiteren en stond het net voor rust 0-2. Deze achterstand zorgde er (iets te laat) voor dat EVC feller op de bal en tegenstander ging spelen. Dit was dan ook goed om te zien en gaf meer vertrouwen. In de rust de meiden samen met Ibrahim gevraagd wat er goed gaat en wat er beter moet. Zoals zo vaak snappen de meiden dat we voor de tegenstander moeten komen en hen niet in het spel moeten laten komen. Nu nog de uitvoering hiervan en ons herpakken.

De tweede helft gaf dan ook een ander beeld van de wedstrijd. EVC en Westfriezen waren nu gelijkwaardig aan elkaar en ging EVC steeds meer samen spelen en zochten de ruimte goed op. Westfriezen stond verdedigend erg sterk en dat bemoeilijkte de opbouw en aanvallen richting het doel van Westfriezen. Omdat het gelijkwaardig was, probeerde Westfriezen ook aan te dringen, maar stond daar nu een huis van een verdediging met Anouk, Anne Linde, Melissa, Holly en Lotte. Zij zorgden ervoor dat de aanvallen stuitte en zorgden ervoor dat Naoual niet onder druk kwam. Het opbouwen verliep steeds soepeler, met een hoofdrol voor de middenvelders Roos, Selena en Jamila. Die zorgden dat de bal keer op keer de voorhoede bereikten en uit een van deze aanvallen was het Esmee die met een fraai schot de aansluitingstreffer maakte. Nu geloofde EVC ook er echt in en werd het spel steeds beter. EVC bouwde goed op en kwamen er steeds meer kansen en was het overwicht nu voor EVC. Door een aanval van Westfriezen, die iets te nonchalant verdedigd werd door EVC werd het 1-3. Toch gingen de koppies van de meiden niet hangen en deden zij daar een schepje bovenop. De aanvallen werden steeds mooier en uit een aantal acties waarbij Fay en Denise goed de diepte in werden gestuurd ontstonden goede kansen, waarbij Fay en Denise de keeper van Westfriezen op de proef stelde. Zij hield stand en strandden de ballen bij haar. 10 minuten voor het eind was het geluk aan de zijde van EVC. Een uitgespeelde actie van Esmee die de bal fraai aan Denise doorschoof die op haar beurt de bal beheerst in de linkerhoek liet verdwijnen 2-3. EVC geloofde er nog in en wilde de gelijkmaker maken. Nu was het een stormloop richting het doel van Westfriezen. De ene aanval na de andere zorgde voor spanning bij Westfriezen, maar ook het publiek. De druk werd groot en was het laatste wapenfeit een corner die goed werd genomen, maar de bal werd goed verdedigd. De afvallende bal werd opgepikt door Selena en bedacht zij zich niet en schoot. De bal spatte op de lat het veld weer in. Hel lukte in de resterende speeltijd niet om de gelijkmaker te maken , wat op basis van het spelbeeld in de tweede helft op zijn plaats was geweest. Dames een prima wedstrijd, waar jullie strijd en wilskracht lieten zien. Hou dit vol….