Fraaie zege EVC E1 in topper tegen Zeeburgia E4

Zeeburgia E4 – EVC E1 (0-3, rust) 0-4 voor EVC E1

(25-4-2015, 7e wedstrijd voorjaarscompetitie seizoen 2014-2015)

Na een zonovergoten vrijdag viel de weersverandering waarschijnlijk tegen voor zonaanbidders maar de omstandigheden om te voetballen waren zaterdagochtend vroeg ideaal. Er stond geen wind en een heel licht miezerregentje maakte het prachtige kunstgrasveld van Zeeburgia, in de aloude Watergraafsmeer, razendsnel. Zeeburgia gaat verbouwen en dat is ook wel nodig maar wat mij betreft mogen ze de heerlijk nostalgische bestuurskamer in tact laten. Want die ademt in alles voetbal! Om nog eens aan te geven wat voor een talentenfabriek deze Amsterdamse vereniging is: op de tafel in de bestuurskamer lag een opengeslagen editie van het Algemeen Dagblad van die ochtend. Daarin stond een artikel met de kop: Titel PSV dankzij Zeeburgia. Liefst drie spelers van de landskampioen zijn namelijk afkomstig van Zeeburgia: Narsingh, Brenet en Maher.
De strijd om de titel in de 1e klasse gaat tussen EVC E1, SDZ E2 en Zeeburgia E4. EVC en Zeeburgia stonden in punten gelijk, SDZ volgde op een punt. Na een korte warming-up begonnen beide teams aan de wedstrijd. EVC speelde met Tom de Graaff (a), Joep van Gog, Tristan Brommersma, Timo de Waart, Alan Sier, Joey Treuren, Jur Bakker en Ryan de Wit. Jordy Butter was nog niet van de partij (maar was wel aanwezig). Jordy mag dinsdag weer trainen!
In de thuiswedstrijd (3-3) had Roodgroen geen wissels, nu gelukkig wel. De start van Edam was flitsend net als in de thuiswedstrijd. Jur ontfutselde de bal van de keeper, bracht Ryan in stelling en die schoot raak (0-1)! Op voorsprong na één minuut. De E1 zat direct goed in de wedstrijd en dat bleef zo. Alle spelers waren bij de les en gaven blijk van zin om te voetballen te hebben. En dat deden ze … goed! Aanvallend en verdedigend speelde Roodgroen zeker in de 1e helft een uitstekende patrij. Zeeburgia voetbalde oook goed maar de Edammers handen het beste van het spel. Na een klein kwartier zorgde de uiterst energieke Ryan voor 0-2. De spits lijkt een stap gemaakt te hebben want hij verdedigt ook steeds meer en beter mee! Nog voor de thee volgde een weergaloos doelpunt. Tom keerde een schot, gooide de bal razendsnel en secuur naar Alan en die ging een dubbele 1-2 aan met Ryan. De combinatie was perfect en werd bekroond met het feit dat Alan de bal rustig in het doel kon dribbelen (0-3)! Binnen 10 seconden was de bal van het ene naar het andere doel verplaatst. Het talrijke publiek gaf EVC een meer dan terecht applaus.
In de rust was het belangrijkste aandachtspunt geconcentreerd en alert te blijven. In de thuiswedstrijd gaf Roodgroen immers een 3-0 voorsprong uit handen. Dat zou nu niet gebeuren. Het veldspel was weliswaar iets minder dan voor de thee (mede omdat de sterk spelende Joey uitviel vanwege een lichte blessure) maar de E1 gaf geen kans weg. Joep en Timo speelden heel sterk op hun vertrouwde backposities en durfden zich ook aanvallend in te schakelen. Joep was zelfs heel dicht bij een doelpunt na een lange rush voorwaarts. Timo viel ook op omdat hij met precieze passes telkens een groenhemd wist te bereiken. Het centrum van EVC zat, zoals veel vaker, potdicht. Met een heel goede Joey op het middenveld, een uitstekende Tristan (centraal achterin) en een eveneens geweldige Tom in het doel. Ondanks enkele kansen voor de thuisclub kon het deze muur niet passeren. Voorin beschikt roodgroen over een heel snelle voorhoede met Alan, Ryan en Jur. Tegen zoveel snelheid is het voor elke tegenpartij lastig verdedigen. Roodgroen kreeg nog kansen (waarvan twee opgelegde) maar er werd slechts één keer gescoord. Alan brak uit na een dieptepass van Joep, zette strak voor (over de grond) en Jur schoot 0-4 tegen de touwen.
Dit was tevens de eindstand en zo behaalde EVC E1 in een heel sterk gespeelde wedstrijd een meer dan terechte overwinning. Net als in de thuiswedstrijd was ook het publiek de grote winnaar.
Mannen, uitstekend gedaan: complimenten!
Volgende week speelt de E1 de kampioenswedstrijd: uit tegen SDZ E2. Bij een gelijkspel of winst van EVC is Roodgroen kampioen. Maar …. SDZ (dat bij winst kampioen is) is een heel sterke tegenstander, zo hebben we al tweemaal mogen ervaren. Heel veel succes, mannen!

Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …