15-11, oefen: EVC JO19-1 (zon) – Marken JO19-1 3-0 (0-0)

Vanwege de mini-competitie waarin JO19-1 (zon) speelt (slechts 9 teams, dus maar 16 wedstrijden), spelen we regelmatig een oefenwedstrijd. Deze dinsdagavond stond Marken JO19-1 op het programma. Het slechte weer leek nog even roet in het eten te gooien, maar de zaterdagselectie ging op het C-veld trainen en zo kon onze wedstrijd op kunstgras gespeeld worden. Nog geen Daniël Kemper, de andere spelers waren wel aanwezig. Zo’n wedstrijd is dan ook een mooie gelegenheid om eens wat uit te proberen met de opstelling en spelers die wat minder speeltijd krijgen een hele wedstrijd te laten spelen. Want hoe je het ook went of keert, voor sommige posities hebben we meerdere mogelijkheden, voor andere posities is dat beperkt. Dat maakt het voor de opstelling niet altijd eenvoudig.

Het werd een prima oefenwedstrijd die onder perfecte omstandigheden werd afgewerkt. Vochtig weer, geen zuchtje wind en een aangename temperatuur. EVC trok de lijn van afgelopen zondag tegen Purmerland door en was de bovenliggende partij. Marken kwam slechts sporadisch voor ons doel, maar stond verdedigend goed en zo kregen wij, ondanks prima spel, geen grote uitgespeelde kansen. Tegenvaller was dat Aaron Lacunes wederom last van zijn enkel kreeg en na 20 minuten het veld moest verlaten. Met 0-0 gingen we aan de thee.

In de tweede helft drukten we door en kwamen de kansen wel. Nadat Brian Rossenaar al de lat had geraakt was het niet veel later Huub van Maanen die werd vrij gespeeld en alleen op de doelman kon afgaan. Huub bleef rustig en tikte de 1-0 binnen. EVC ging door en al snel viel een volgend doelpunt. Brian draaide bij zijn tegenstander vandaan en schoot in de verre hoek raak, 2-0. Het slotakkoord was voor Eric Tol. Na een mooie combinatie met Huub werd hij vrijgespeeld en zette de 3-0 eindstand op het scorebord. Leuke en nuttige oefenwedstrijd tegen een sportieve tegenstander. Lekker voetballen zonder enige wanklank, zo hoort het.

A.s zondag zijn wij vrij omdat ALC JO19-1 zich uit de beker heeft teruggetrokken. Volgende week de competitiewedstrijd thuis tegen de nog ongeslagen koploper De Rijp JO19-1. Veel succes!