20-1, oefen: EVC JO19-1 – Purmersteijn JO19-2 (zon) 7-0 (2-0)

Over 3 weken begint de competitie weer en tot die tijd proberen we de zaterdagen te vullen met oefenwedstrijden. Vandaag stond Purmersteijn JO19-2 op het programma. Kampioen van de 2e klasse en na de winterstop actief in de 1e klasse. Niet in onze 1e klasse, want ze spelen op zondag. Bij EVC is Laurens de Jong weer hersteld van een polsbreuk, maar daarentegen is Eric Tol wederom geblesseerd en zal voorlopig niet meer voetballen.

EVC ging prima van start en al na 5 minuten rondde Brian Rossenaar op aangeven van Aaron Lacunes af, 1-0. Het was direct de laatste actie van Aaron, want hij raakte geblesseerd en kon niet verder. Zijn vervanger was Ousama Chemlali van JO17-1 en die deed het uitstekend. Purmersteijn kwam beter in de wedstrijd, zonder tot grote kansen te komen. Bij EVC was te zien dat we ook een tijdje niet hadden gevoetbald. Wel kregen we nog een mooie kans waarbij de bal miraculeus op de paal kwam. Niet veel later was het toch raak. Brian onderschepte op rechts de bal en kreeg vrije doortocht richting doel. Met die kans weet hij wel raad en zo was de stand 2-0.

Binnen 5 minuten was de wedstrijd in de 2e helft gespeeld. De prima spelende Klavs Jansons-Slava zette aan de rechterkant goed door en pegelde de 3-0 binnen. Daarna bekroonde Ousama zijn goede optreden met een doelpunt, 4-0. Het ging nu snel, want bij een volgende aanval draaide Sam Knook zich vrij en schoot van dichtbij raak (5-0). Een monsterscore was teveel van het goede geweest en dat verdiende het sportieve Purmersteijn niet. De Purmerenders speelden helemaal niet verkeerd, maar EVC was een te sterke tegenstander. Brian benutte nog een strafschop (6-0) en het slotakkoord was voor Klavs. Met zijn 2e treffer kwam de eindstand op 7-0.

Volgende week oefenen we thuis tegen Fortuna Wormerveer JO19-2. Veel succes!