15-11, oefen: ZOB B1 – EVC B1 3-5 (2-3)

Het is wekelijks prima voetbalweer, maar helaas ‘regent’ het vrije zaterdagen in de poule van EVC B1. Ook deze zaterdag weer geen competitievoetbal. Gelukkig was ZOB B1 ook vrij en zo gingen we op weg naar Zuidoostbeemster voor een oefenwedstrijd. Meteen een mooie graadmeter, want ZOB B1 speelt hoofdklasse. Daarin staan ze overigens bij de ondersten en wij zijn runner-up in de 2e klasse. Vanaf het eerste fluitsignaal was van enige krachtsverschil geen sprake, de elftallen waren aan elkaar gewaagd. ZOB gokte vooral op de grote sterke spits, maar die zat behoorlijk in de tang bij Casper de Vries en Mitchell Rossenaar. Na 10 minuten spelen kwamen de gastheren onverwachts op voorsprong. Uit een makkelijk gegeven vrije trap kwam de bal voor het doel, waar deze niet helemaal lekker werd weggewerkt en in tweede instantie werd binnen geschoten, 1-0. Geen man overboord, want EVC kwam steeds beter in de wedstrijd. De ijverige EVC-voorhoede gaf ZOB weinig kans om op te bouwen en het meeste balbezit was voor ons. De gelijkmaker was dan ook verdiend. De ZOB-doelman kreeg een schot van Daniël Kemper niet onder controle en Azeddine Sout was attent meegelopen en tikte de 1-1 binnen. EVC ging door en niet veel later kwamen wij op voorsprong. Wederom vroeg storen zorgde ervoor dat de bal bij Brian Rossenaar kwam. De ZOB-doelman kwam snel uitlopen, waarna Brian met een fraaie boogbal er 1-2 van maakte. ZOB bleef doorwisselen en de handige linksbuiten die wij al wat jaren kennen was inmiddels in de ploeg gekomen. Een moment van onachtzaamheid zorgde ervoor dat deze speler in balbezit kwam en met een schot in de verre hoek liet hij doelman Rens van Dijk kansloos, 2-2. Lang kon ZOB niet van deze voorsprong genieten. Remon Dil, die vandaag weer uitstekend speelde, nam op links een vrije trap. De ZOB-buitenspelval klapte veel te laat dicht en Azeddine nam de bal keurig aan en met een mooi lobje (met de rug naar het doel!) verdween deze over de doelman in het doel, 2-3 en rust.

In de tweede helft ging ZOB direct op zoek naar de gelijkmaker, maar de EVC-achterhoede bleef redelijk makkelijk overeind. ZOB kreeg na 10 minuten nog wel een goede kans, maar doelman Rens is dit seizoen uitgegroeid tot een meer dan betrouwbare sluitpost en kwam als winnaar bij een één tegen één uit de strijd. Net toen bij onze tegenstander de ergste aanvalsdrift leek verdwenen viel toch de gelijkmaker. Op het schot van dichtbij was Rens kanloos, 3-3. Lang kon ZOB niet van dit doelpunt genieten, want EVC nam direct het initiatief. De uitstekend spelende en hard werkende Dave Goede zette de linksback onder druk en toen deze de bal breed speelde op de voorstopper deed Brian hetzelfde. Gevolg was dat de bal te zacht en verkeerd werd teruggespeeld op de ZOB-doelman. Die kon niets anders doen dan de bal in paniek wegschieten. Deze kwam op een meter of 30 van het doel in de voeten van Huub van Maanen terecht, die het overzicht behield en de bal in het verlaten doel schoot, 3-4. Goede goal Huub! Nu ging EVC door en met prima spel kwam lieten we ZOB niet meer in de wedstrijd komen. Het laatste EVC doelpunt was wellicht het mooiste van vandaag. Vanaf de rechterkant van het veld gaf Daniël een uitstekende voorzet die Brian van de hoek van het strafschopgebied ineens in het doel volleerde, 3-5. Dit was tevens de eindstand. Complimenten aan het hele team, prima gespeeld mannen en een verdiende overwinning. Volgende week wacht ons koploper Hellas Sport B1 dat naar zeggen een uitstekend elftal heeft. Veel succes!