EVC MD2 – Wherevogels MD1: 4 – 0

Vandaag stond de kraker tegen de huidige koplopers op het programma.
Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, Wherevogels is altijd lastig.
Er stond een koude snijdende wind, met later een miezerig koud regentje..niet echt ideale voetbal omstandigheden.

Desondanks gingen we van start met bijna het gehele team, hoewel Jamila en Selena aangaven niet helemaal fit te zijn (beide waren ziek geweest deze week) stonden ze toch hun mannetje, euh..vrouwtje.
Jamila nam de plek tussen de palen waar voor Tessa, nog steeds geblesseerd maar wel aanwezig om aan te moedigen (top!). Anne Prinsze viel in, om het team weer compleet te maken (bedankt!).

Meteen vanaf het fluitsignaal gingen we aan het werk, de tegenstanders werden meteen onder druk gezet en konden eigenlijk niet zo goed uit de voeten, vanaf het begin hadden we meteen controle over de wedstrijd.
Alhoewel we duidelijk de bovenliggende partij waren, konden we voorin nog niet goed het verschil maken.. het middenveld sloot niet lekker aan, en iedereen was een beetje zoekende naar een opening..
Gaandeweg kregen we echter meer grip op het spel. Waren we in het begin een beetje tegen onszelf aan het voetballen, daarna domineerden we het spel steeds meer.
De score werd min of meer geopend door Noah, vrij voor doel kon ze zo intikken maar een verdedigster gunde haar dit niet en tikte de bal voor Noah’s voeten zelf in eigen doel. We rekenen ‘m toch hoor Noah..
Gedurende de eerste helft konden we niet verder uitlopen.

Na de gebruikelijke vloeibare doping van Koen kwam er na de rust een ander team in het veld.

Meteen vanaf de aftrap gingen de meiden er vol tegenaan en begonnen als vanouds te combineren en diep te gaan als ware het heel gewoon. Een beloning in de vorm van een doelpunt kon dan ook niet lang uitblijven.
Gastspeelster Anne (P ) toonde de andere dames de weg naar de goal, 2-0.
Het derde en vierde doelpunt kwamen beide van de schoen van Esmee, die vooral voor het derde doelpunt goed had gekeken. Alleen op de keepster af wist ze goed af te ronden, 3-0.
De vierde kwam ook van Esmee, keurig ingeschoten na een mooie aanval.

Deze doelpunten werden natuurlijk mede mogelijk gemaakt door het opbouwende werk van het middenveld, met afwisselend Chelsea, Faye, Jennifer, Sofie, Anne (K), Noah en later ook Charlotte, zij zochten goed de spitsen op en vingen de tegenaanval vroegtijdig op. Ook Selena (en ook Esmee natuurlijk) kwamen goed terug om “de bal te halen”, om daarna als een speer de achterlijn op te zoeken en prachtig voor te geven.

De aanvallen die toch door het middenveld wisten te komen werden alsnog door de solide achterhoede afgevangen, met Luna, Eva, Charlotte, Naoual en Roos.
Ook keepster Jamila krijgt de smaak te pakken, ze wist ook een paar schoten goed te pakken, al had ze het niet echt druk..

Goed gespeeld meiden, weer 3 punten in de pocket!

Peter

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …