15-3: De Blokkers 3 – EVC Zondag 2 1-3 (0-2)

De “Vrienden van de Zondag 3 min 1” hebben in Blokker verzuimd om tegenstander Blokkers 3 op een nederlaag met dubbele cijfers te trakteren. Het werd 1-3, waar 0-10 ook had gekund. Het was guur deze zondagochtend en dat leverde in kleedkamer 9 van het fraaie complex voor de wedstrijd een ware modeshow op. De één verkoos een thermobroek tegen de kou, de ander een ruitjesoverhemd uit de nieuwste collectie van Viktor & Rolf.

Nog voor de aanwezige toeschouwers op hun plek stonden kon de gang naar het scorebord voor de eerste keer gemaakt worden. Rob van Dort (jazeker, dat leest u goed) gaf een prachtige voorzet die door Toon Visser op zeer fraaie wijze tot doelpunt werd gepromoveerd, 0-1. We waren net terug voor de aftrap of het was alweer Toon die van dichtbij raak schoot, 0-2. Binnen 5 minuten een ruime voorsprong en dat tegen een tegenstander die ons in de thuiswedstrijd nog wegcounterde (1-2 nederlaag). EVC ging door, maar de mooiste kansen werden om zeep geholpen of toch gered door de niet al te overtuigende doelman. Het feit dat hij totaal niet in het stuk voorkwam leverde bij de spits van onze tegenstander wat frustratie op. Wel een hoop babbels, maar zelf geen bal raken. De grensrechter uitschelden is eigenlijk geel. Proberen de achillespezen van Mike Onsia af te zagen terwijl de bal al weg is, hoort (donker)rood te zijn. Het eerste smetje op deze verder sportieve wedstrijd. Met 0-2 gingen we aan de thee.

In de tweede helft gingen we vrolijk verder met het verprutsen van de mooiste mogelijkheden. Alec Fanger alleen op de (nieuwe) doelman af, Daniël van Leuzen helemaal vrij bij de tweede paal en zo kunnen we nog wel even doorgaan. En als je hem zelf niet maakt treedt een aloude voetbalwet in werking. Met nog 10 minuten op de klok waaide een voorzet vanaf links over alles en iedereen heen. Precies in de voeten van de vrijstaande buitenspeler die handig bij Tom van der Spek wegdraaide en van dichtbij Patrick Sombroek passeerde, 1-2. Zo ongeveer de eerste bal op doel bij Patrick. Tot een offensief van Blokkers leidde dit echter nooit. Niet ver daarna passeerde een EVC-er 3 Blokkers op rij en haalde vol uit. De doelman wist nog redding te brengen, maar Alec was goed meegelopen en pegelde de rebound fraai binnen, 1-3. De ietwat gefrustreerde doelman besloot om de bal keihard richting middencirkel te schieten en ramde deze van een meter of 3 vol op de slaap van Alec. Een waanzinnige actie en het tweede smetje van deze middag, ook in aanmerking komend voor rood. Nu kennen we allemaal Alec nog van de maandag van kermis in Volendam, waarbij hij zelfverzekerd in zijn marinierspak door een overvolle kermistent stapte. Van die stoere marinier was nu weinig over. Alec ging tegen de vlakte als een omvallende strijkplank en moest na opgelapt te zijn onder begeleiding het veld verlaten. Er gebeurde verder niets meer, eindstand 1-3.