EVC MO17-1 WINT MODDERWORSTELEN

WBSV MO17-1 – EVC MO17-1 2-3 (0-2)

Het veld was vrij drassig, vooral aan de zijkanten, waardoor beide grensrechters af en toe bijna in een spagaat gingen. Zeer apart was de toss, waarbij de winnaar hiervan van de scheidsrechter de speelhelft of de aftrap mocht kiezen, terwijl het al enkele jaren zo is dat de aanvoerder die de toss wint slechts de speelhelft mag kiezen en de tegenpartij automatisch mag aftrappen. Met enig ongeloof keken captain Denise Latdorp en grensrechter Rolph elkaar aan. Maar goed, dit hoort er ook allemaal bij. Het bleef de gehele wedstrijd nagenoeg droog en al binnen enkele minuten, nadat eerst nog de paal was geraakt, nam EVC een 0-1 voorsprong. Het was Esmée Dijkman die in kansrijke positie het hoofd koel hield. De druk op het vijandelijke doel bleef groot. Al vrij snel werd de score naar 0-2 opgevoerd door wederom Esmée. Met prachtige passes van Jamila Yachou werd Denise steeds aan het werk gezet en uit een van haar vele goede voorzetten viel de eerder genoemde treffer. Britt Hendrickx verving daarna de licht geblesseerde Denise en de jacht op goals bleef voortduren. Het leek een grote score te gaan worden, maar het zat niet mee. Een paar kanonskogels van Sam Hennis waren net iets te hoog gericht en waren zo hard dat de beheerder van de achter de kantine gelegen volkstuin van de week waarschijnlijk een paar ontwortelde boerenkool struiken zal aantreffen. Ook nog wat andere kleine mogelijkheden troffen geen doel en een doelpunt van Dikra Rezzak werd op last van de vlaggenist afgekeurd wegens buitenspel.
Naarmate de eerste helft vorderde zocht WBSV, dat in de jeugdjaren van ondergetekende vaak als Wilde Boeren Schop Vereniging werd aangeduid, dan toch ook regelmatig de aanval en daar hadden backs Lotte Kemper en Anouk Gerritsen hun handen vol aan, maar ze hielden stand en door goede rugdekking en ouderwets beukwerk van laatste vrouw Britt Ooms werd de thee zonder tegendoelpunten bereikt.
In de tweede helft ging het iets meer gelijk op en kregen beide teams mogelijkheden om tot scoren te komen. Het was de thuisclub die als eerste het scorebord in beweging bracht. Een solerende middenvelder kon niet gestuit worden en op het schot van dichtbij moest keepster Fenna Swier het antwoord schuldig blijven, 1-2. De spanning was volledig terug, maar al vrij snel bracht EVC de marge weer op twee. Een afvallende bal werd vanaf ruim dertig meter door de in dit team debuterende verdedigster Annicka Kuipers vol op de pantoffel genomen, waarna de leren knikker vlak onder lat het net in beroering bracht, 1-3. Met veel duelkracht en inzet van Roos Treuren, Dianna Dijkstra en Jasmijn Stam wisten de kaaskoppen het middenveld grotendeels in handen te houden en leek de zege binnen te zijn. Maar tien minuten voor tijd werd een zeldzaam foutje in de defensie genadeloos en op fraaie wijze afgestraft, 2-3. De gastvrouwen roken kansen op een gelijkspel, maar EVC hield stand en werd geholpen door gevaarlijk dichtbij komend onweer en bliksem, waardoor de arbiter drie minuten voor tijd het eindsignaal uit zijn feesttoeter toverde.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …