18-1: EVC Zondag 2 in doelpuntrijke wedstrijd naar mooie overwinning.

Na de nederlaag van vorige week stond vandaag de thuiswedstrijd tegen VVW 3 (Wervershoof) op het programma. Een overvol programma, want de “Vrienden van de Zondag 3 min 1” zitten nog niet eens op de helft van de competitie waarin we maar liefst 26 wedstrijden moeten/mogen spelen. Ook VVW was weer een jeugdige tegenstander die in het begin van de wedstrijd niet echt gevaarlijk oogde. Maar VVW kwam steeds beter in de wedstrijd en streed met meer dan 100% voor iedere meter veld. Wij hadden onze handen vol aan dit zeer opportunistisch spelende team dat in balbezit direct de zeer stevige, maar balvaste en balvaardige spits zocht. Toch was de eerste kans nog voor ons via Nick Goede, maar de doelman redde op zijn inzet. Het doelpunt viel daarna niet geheel onverdiend aan onze kant. Een uitbraak over onze linkerflank, mondde uit in een voorzet die van dichtbij werd ingeschoten. Doelman Roy Kunst redde nog fraai, maar was in tweede instantie kansloos, 0-1. VVW ging door en het was Roy die met een schitterende redding de 0-2 voorkwam. EVC kreeg via Alec Fanger ook nog een goede kans, maar wederom viel het doelpunt bij een volgende uitval aan de andere kant en zo was het dan wel 0-2. Hier hadden we niet op gerekend, maar gelukkig kwamen we nog voor de rust nog terug in de wedstrijd. De ijverige Nick leek op weg naar de aansluitingstreffer, maar het was Jeffrey Kemper die in tweede instantie in balbezit kwam en in de korte hoek raak schoot, 1-2 en EVC geloofde er weer in. Marco Kassteen was met een geplaatst schot in de verre hoek dicht bij de gelijkmaker, maar de prima doelman van VVW redde netjes. Met deze minieme achterstand gingen we aan de thee.

In de tweede helft ging deze leuke en sportieve wedstrijd in moordend tempo verder. De vakantiegangers hadden in de rust hun snowboard afgedaan en hun loopvermogen zou uiteindelijk de doorslag geven in deze wedstrijd. We waren nog geen tien minuten onderweg of de gelijkmaker stond al op het scorebord. Patrick “effe serieus” Sombroek draaide in balbezit bij zijn man vandaan en schoot met een fantastische boogbal de 2-2 binnen. EVC ging onder aanvoering van Toon Visser op jacht naar de overwinning, maar hoe je van niets iets maakt liet VVW zien. Een aanval van EVC werd onderbroken en de streep naar voren bracht de spits per ongeluk in balbezit. Roy redde nog op zijn inzet, maar was in tweede instantie kansloos, 2-3. Zo konden we weer opnieuw beginnen en het was de ijzersterk spelende Toon die met een mooi schot de stand op 3-3 bracht. EVC ging nu vol voor de overwinning en de VVW-verdediging piepte en kraakte, maar wist met kunst- en vliegwerk EVC nog even van een tegentreffer af te houden. Tot met nog een kwartier op de klok de laatste man van VVW zo sympathiek was om een voorzet in eigen doel te schieten, 4-3. VVW was nu rijp voor een grote nederlaag, maar EVC vergat de wedstrijd in het slot te gooien toen wij een 3 tegen 1 heel slecht uitspeelde. Dat kwam ons nog bijna duur te staan toen Roy zich verslikte in een terugspeelbal en Michael Onsia met een ongelofelijke sliding nog net een tegentreffer voorkwam. Het was uiteindelijk Nick die met een treffer aan alle onzekerheid een eind maakte en zo de eindstand op 5-3 bepaald. Heerlijke sportieve wedstrijd tegen een verrassend sterke tegenstander die liet zien dat je met een goede inzet een heel eind kunt komen.

Volgende week de derby thuis tegen Monnickendam 2, aanvang 10.30 uur.