MB1 PAKT RUIME ZEGE IN THUISDUEL

EVC MB1 – KFC MB1 7-2 (3-1)

Op veld B speelde EVC een degelijke wedstrijd tegen het fysiek sterke KFC. Helaas waren Nora Kramer en Kim Uijlenhoed ziek en ontbraken ook de nog steeds geblesseerde Iris Taam en Sam Hennis. En ook heel vervelend is dat wij niet over een vaste keepster beschikken en dus steeds een veldspeelster bereid moeten vinden om tussen de palen plaats te nemen. Voor de eerste helft bood Kim Bakker zich aan en gelukkig konden wij gebruik maken van drie invalsters. Het was een gelijk opgaande strijd in de beginfase, maar na een kwartier opende EVC de score. Een voorzet op heuphoogte van invalster Irene Tol werd bij de tweede paal uitstekend afgerond door Annemijn Westerneng, 1-0. Na een klein half uur werd er balverlies geleden op het middenveld en was de communicatie in de verdediging niet optimaal, zodat een KFC speelsters ruim baan werd geboden en de bal simpel langs Kim kon schuiven, 1-1. Het duurde echter slechts vijf minuten voordat EVC de leiding weer nam. Een slim balletje van spits Annicka Kuipers bood Annemijn de gelegenheid om opnieuw trefzeker te zijn, 2-1. Uitstekend verdedigen, waarbij gelukkig veelal de voetballende oplossing werd gezocht, van Roos Nordmann, Britt Ooms, Elise Dompeling en Femke Wijnandts zorgde ervoor dat onze gasten uit Koog aan de Zaan geen echte grote kansen kregen. Drie minuten voor het rustsignaal brachten onze meiden de marge op twee. Wederom een prachtige strakke voorzet van Irene werd door Annemijn op waarde geschat en met haar mindere linkerbeen wist zij haar hattrick te voltooien en EVC op 3-1 te zetten.
In de tweede helft had Annicka de rol van keepster op zich genomen en stond Kim weer op haar vertrouwde linksbuiten positie. Helaas ook blessureleed in de defensie. Voor zowel Roos als Femke was het verstandiger om de strijd te staken en werd Irene naar achteren gehaald. Ook invalster Roos de Groot bemande een plek in de laatste linie. Het eerste de beste schot van KFC leverde meteen een treffer op en zo was de strijd weer open, 3-2. Maar EVC zou het duel toch volledig naar zich toe trekken. Jamy Haselager wist Kim steeds van bruikbare ballen te voorzien en combinaties tussen Nina de Groot, Daphne de Groot en invalster Anne Prinsze waren een lust voor het oog. Het was dan ook Anne, die na zo een combinatie de zestien in dook en gedecideerd raak schoot, 4-2. Een kwartier erna werd de wedstrijd definitief beslist. Annemijn had het vizier op scherp, want met haar vierde doelpunt van vandaag zette zij EVC op 5-2. Bij tegenaanvallen van onze opponent brak geen paniek uit. Er verdwenen geen ballen in de struiken, maar er werd keurig opgebouwd. In de laatste tien minuten konden wij en het publiek nog twee maal juichen. Eerst was het Anne, die met een strak schot de keepster kansloos liet, 6-2. En vlak voor tijd mocht rood/groen een cadeautje uitpakken. Een foute inspeel pass van de keepster en een onoplettende verdediging boden Nina de kans om van buiten het strafschopgebied de bal in het lege doel te plaatsen, 7-2. De prima fluitende arbiter maakte er een eind aan en zo heeft onze MB1 de volle winst uit de eerste drie wedstrijden in de voorjaarscompetitie.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …