EVC E1 verliest van JVC E1

EVC E1 – JVC E1 (0-3, rust) 2-4 voor JVC E1

(14-11-2015, 2e wedstrijd competitie fase 2, seizoen 2015-2016)

Op een goed bespeelbaar B-veld waar de wind vrij spel had mocht EVC E1 voor het eerst sinds 10 oktober weer thuisspelen. Tegenstander was bijna naamgenoot JVC E1 uit Julianadorp ( bij Den Helder), een team van een vereniging waar EVC-teams niet of nauwelijks tegen voetballen.
Op voorhand was dat natuurlijk welleuk.
EVC E1 was compleet en dat betekende dat Patrick Wissels (k), Mika Heuser, Niek de Hoop, Koen Berends, Bink Mulder, Colin Molenaar, Charlie Kuiper, Daoud Ikhlifen, Gene Brandt en Sajad Rahimzadeh van de partij waren. Ook de begeleidingsgroep was met Hans Karregat, Robert Heuser en ondergetekende compleet. Vooraf was JVC als een zware tegenstander ingeschat aangezien ze in de 1e fase van de competitie boven Roodgroen geëindigd waren.
Edam begon met de stevige wind tegen en dat bleek lastig voetballen. Het was moeilijk om de bal uit de verdediging te spelen en ook bij ingooien was het niet gemakkelijk om uit een kluwen van spelers de ruimte te zoeken. EVC startte goed en kreeg een kans voor Daoud en even later één voor Charlie. Bij kansen werden echter niet benut. Daarna nam JVC het heft meer in handen. De Julianadorpers lieten zien voor de drie punten gekomen te zijn terwijl EVC, in tegenstelling tot alle voorgaande wedstrijden, die instelling wat minder had. Sommige spelers lieten wel zien voor 100% te gaan maar enkele anderen gaven daar minder blijk van. Ook met aanwijzingen in de rust bleek het lastig de knop bij sommigen om te draaien. Die pauze brak aan met een 0-3 achterstand. Dat was deels de verdienste van JVC maar voor een deel lag de oorzaak ook bij Roodgroen dat te bescheiden en te aardig voetbalde. Na de rust had de E1 de wind in de rug en was er op zich nog van alles mogelijk maar die hoop werd teniet gedaan door te slap ingrijpen. Zo stond het na 3 minuten 0-4. Het pleit voor de E1 dat het niet opgaf. Topscorer Gene gaf het goede voorbeeld door heel attent te profiteren van de ruimte (1-4). Een corner van Bink wist hij vervolgens ook op waarde te schatten en zo was het 2-4. Daarna kwamen er nog kansen en leek de 3-4 in de maak maar die kwam er helaas niet. De eindpass was een aantal maal te slordig. Al met al was het een mindere wedstrijd van EVC E1 en won JVC E1 mede daardoor verdiend.
Koen Berends, Mika Heuser, Gene Brandt en Daoud Ikhlifen speelden een sterke wedstrijd!.
Mannen, we moeten het hebben van samenwerken, samenspelen en samen strijden. Niet afwachten maar initiatief en durf tonen. Allen dan kunnen we goede resultaten boeken! Laten we dat weer doen in de uitwedstrijd tegen HSV E1, zaterdag aanstaande in Heiloo!