Purmerland MB1-EVC MB1

Spelen tegen Purmerland is op voorhand al spannend. De meiden ontmoeten elkaar de afgelopen 4 jaar minimaal 3 keer per jaar en zijn steeds met elkaar meegegroeid (van MD1 tot nu de MB1). En altijd is het spannend. Gezien de ranglijst zou het ons goed uitkomen als we zouden winnen, echter naïef te vooronderstellen dat dat zo maar gaat gebeuren. Zeker als je weet dat we met 13 meiden zijn afgereisd, waarvan Irene (enkel), Britt (rug) en Roos (heup) als sukkelen met een blessure en niet zeker is of ze een hele wedstrijd kunnen spelen. Als je dan nog bedenkt dat Iris en Sam al het gehele seizoen niet inzetbaar zijn en Elise deze wedstrijd niet kon meemaken vanwege een blessure; niet dat we deze dames vandaag hebben meegeteld, maar de spoeling wordt op deze manier wel steeds dunner.
De eerste helft ging redelijk gelijk op, ondanks het heel snel uitvallen van Irene (“ik had nog geen bal geraakt”) en na een kwartier van een ziek geworden Annicka waardoor de voorraad wissels direct was opgedroogd. Dat wil zeggen EVC speelde voornamelijk op de helft van Purmerland, maar de counters die we tegen kregen kwamen gevaarlijk dicht voor ons doel langs. Toch werd goed en vel verdedigd door Nora, Femke & Roos en een spijkerharde en veel neutraliserende Britt. Helaas zou juist deze uitblinker een Purmerlandse zonder opzet in het strafschopgebied laten struikelen; penalty. De grote en goede keepster van onze opponent kwam hiervoor helemaal het veld oversteken. En daar stond ze oog in oog met onze Fenna (2 keer zo klein en onverstoord kijkend naar deze penaltyneemster). Ze nam een flinke aanloop en schoot ‘m keihard en huizenhoog richting Ilpendam.
EVC pakte het goede spel weer op en zorgde met mooie aanvallen voor gevaar voor hun doel en onder aanvoering van Britt werd voorkomen dat Purmerland deze helft gevaarlijk zou worden. Een aanval leek dood te slaan, in de drukte voor het doel vlak voor de kantine, toen de bal door Nina houdbaar op doel werd geschoten. Een zeldzaam geblunder van de keeper promoveerde deze, door haar als te warme kroket in blote handen behandelde, bal tot doelpunt.
De tweede helft had Purmerland de overhand en wij bijna het nakijken; het was vooral een wonder dat de bal er niet in ging. Mede door goede reddingen van Fenna, Roos die de bal weg trapte en Britt die EVC in leven hield. Toch zou uit een van de vele flipper ballen in onze 16 een doelpunt vallen. 1-1. Op dat moment niet meer dan verdient. We konden slechts hopen op een uitval en dat de schade tot deze 1-1 beperkt zou blijven. Maar dan.
Een zeldzame en tevens prachtige counter via o.a. Annemijn en Nina. De laatste kwam alleen voor de keeper te staan, maar was een beetje geïmporteerd en schoot in haar handen; evengoed een mooie aanval.
Helaas konden we dat tikkie niet uitdelen en werden we weer naar achteren gedreven en gedwongen tot tegenhouden.
Weer een scrimmage, een woud van benen, een gevallen dame, een fluit, een goal en verwarring. Doch de scheids gaf aan gefloten te hebben voor de goal. Gelukkig stond de vrouw van de wedstrijd weer op en buffelde de wedstrijd uit. Toen ik haar na het laatste fluitsignaal wilde ondersteunen, maakte ze hier gretig gebruik van onder het fluisteren van “Ik acteer het even door anders weet de scheids dat ik hem in de maling heb genomen”.
Al met al mogen we concluderen dat we een punt gewonnen hebben.