C1 zegeviert in Haarlem

Geel Wit C1 – EVC C1: 2-5

Aan de voet van de magnifieke Sint Bavokerk te Haarlem ligt het sportcomplexje van Geel Wit. Een clubhuis, een trainingsveldje en drie speelvelden, ingeklemd tussen bedrijfsloodsen en jaren-vijftigwoningen. Holland op zijn smalst: waar je ook komt, overal wordt gevoetbald.
De leider van Geel Wit meldde vooraf dat de scheidsrechter op de valreep was verhinderd en dat een invaller de fluit ter hand zou nemen. Over het optreden van deze invaller waren na afloop de meningen verdeeld, maar hij was in elk geval niet partijdig en daar gaat het om. Het spel van Geel Wit was soms ruw, maar de trainer tolereerde niet dat zijn spelers met onbezonnen tackles over de schreef gingen. Hij sprak ze er streng op aan. Hulde voor deze aanpak!
Meteen na de aftrap leek het een makkelijke middag te worden. Aaron zette voor, Eric tikte binnen. Maar binnen het kwartier stond het tot ieders verbazing 1-2. De behendige linkerspits kapte onze achterhoedespelers fraai maar simpel uit en scoorde gedecideerd. Daarna een mooie vrije trap: de bal belandde op de lat en in de rebound kopte de ene Geelwitter naar de andere die vervolgens koppend scoorde. Het was lang geleden dat onze jongens op achterstand werden gezet. Maar EVC heeft spits Aaron, die aan een topseizoen bezig is. Na aangeven van Jan schoot hij de bal na lang aarzelen (zenuwslopend voor de toeschouwers, maar Aaron keek eerst of Eric aanspeelbaar was) perfect in de lange hoek. EVC kreeg meer kansen, mede doordat de snelle Semmi een paar keer de achterlijn haalde, maar te weinig spelers sloten aan om vanuit de tweede lijn gevaarlijk te zijn. Ook verrichtte de uitstekende keeper van Geel Wit de nodige reddingen. Intussen bleef Aaron een plaag voor de achterhoede van Geel Wit, dus in de tweede helft zouden er meer kansen komen.
Toch bleef de stand nog lang gelijk. Pas na een kwartier in de tweede helft brak Aaron de ban. Eric haalde fraai uit en in de rebound dook Aaron als een duveltje uit een doosje op om binnen te tikken. EVC was daarna superieur. Jan werd diep gestuurd door Alvar, passeerde een tegenstander en legde de bal goed terug op Eric die scoorde. Na een dieptepass van Eric scoorde Semmi oog in oog met de keeper: 2-5. Met een overwinning op zak, zo merkte de vader van Hamza terecht op, is de terugreis uit het verre Haarlem een stuk leuker dan na een nederlaag of gelijkspel.
Negen uit drie, jongens, goed gedaan. Zaterdag de bekerwedstrijd tegen VVS’46 C1.