23-4: EVC JO19-1 (zon) – FC Purmerend JO19-2 (zon) 6-0 (1-0)

EVC JO19-1 (zon) heeft een volgende lastige klip op weg naar de topper tegen De Rijp weten te omzeilen. Thuis werd met 6-0 gewonnen van FC Purmerend JO19-2. Uiteindelijk een ruime overwinning, maar daar zag het zeker in de eerste helft niet naar uit.

Bij EVC ontbrak vandaag Mitchell Rossenaar en dat is op voorhand toch een aderlating, want met zijn fysiek en snelheid is hij een prima mandekker. Daardoor werd het achterin wat schuiven. Casper de Vries verhuisde van rechts naar het midden en Philip Vane van links naar rechts. Remon Dil keerde terug in de basis op links en Rowan Suurmond stond op zijn vertrouwde laatste man positie. Complimenten aan de achterhoede, want zij hebben eigenlijk de hele wedstrijd niets weggegeven en dat terwijl FC Purmerend toch een lastige tegenstander is. Zeker in de eerste helft hadden wij onze handen vol aan deze opponent en leek dit nog een moeilijke zondag te kunnen worden. Toch kregen wij zoals altijd onze kansen. Remon, Brian Rossenaar en Aaron Lacunes hadden de openingstreffer op hun schoen, maar het was uiteindelijk Eric Tol die de 1-0 op het scorebord zette. Hij werd aan de rechterkant diep gestuurd en rondde alleen voor de doelman beheerst af. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft kwam Sjors Out (JO17) tussen de palen, want doelman Mike van Wees heeft wat ongemak van een onwillige pols. Verder leek de wedstrijd al snel gespeeld. Kyle Idsinga ging aan de rechterkant uitstekend door en legde af op Aaron die fraai raak schoot, 2-0. Ondertussen kreeg Eric ook wat fysieke ongemakken, maar net voordat hij gewisseld zou worden prikte hij nog even met een prachtige stiftbal de 3-0 binnen. Bij FC Purmerend verdween het geloof in een goede afloop en EVC ging onder aanvoering van Daniël Kemper (in de eerste helft nog ziek naar de kant) steeds beter spelen. Nu werd Brian aan de linkerkant vrij gespeeld en zijn uithaal was de doelman van FC Purmerend te machtig, 4-0. Niet veel later ging de bal na hands op de stip en schoot Brian zijn tweede van de middag binnen, 5-0. Het slotakkoord was voor de weer ingevallen Eric. Hij rondde een mooie aanval met zijn derde doelpunt van vandaag prima af en zo was de eindstand 6-0. Complimenten aan het hele team voor het degelijke spel, maar ook aan de jonge scheidsrechter Shane Tol die voor het eerst een wedstrijd bij deze leeftijdscategorie floot en dat uitstekend deed.

EVC kan zich opmaken voor de twee wedstrijden tegen De Rijp, de nog enige overgebleven concurrent voor het kampioenschap. Volgende week uit om 14.30 uur, een week later weer uit maar dan om 16.15 uur. Het was met alle randzaken een turbulent seizoen, maar uiteindelijk zijn De Rijp en EVC de twee sterkste teams in deze afdeling die allebei tegen mindere tegenstanders hun steken hebben laten vallen. Daarom is het mooi dat deze twee wedstrijden nu op het programma staan. Dat beide wedstrijden bij De Rijp worden gespeeld is een speling van het lot, maar zeker geen nadeel. Heel veel succes!