12-9: Koedijk B1 – EVC B1 0-4 (0-2)

De B1 ging vandaag naar Koedijk om tegen de B1 van de plaatselijke trots te spelen. Een fraai complex, waar sommige van ons ooit met de E1 al eens waren geweest. Koedijk B1 had vorige week haar eerste duel met 0-8 van Westfriezen B1 gewonnen, dus op voorhand leek dit een moeilijke wedstrijd te worden. Bij de warming-up viel vooral het fysieke bij onze tegenstanders op, grote sterke jongens.

Wellicht waren we even onder de indruk, want vanaf de aftrap kreeg de rechtsbuiten van Koedijk iets teveel ruimte. Gelukkig produceerde hij een ouderwetse afzwaaier. Daarna was het gedaan met onze tegenstander, maar laten we het anders schrijven; EVC speelde Koedijk compleet van de mat. Als we wat zorgvuldiger in de afronding waren geweest had het bij de rust zomaar 0-5 kunnen staan. Helaas kregen Azeddine Sout, Eric Tol en Aaron Lacunes de bal vrij voor de doelman niet tussen de palen. Met kunst- en vliegwerk hield deze zijn doel nog schoon. Tot Eric na een minuut of 20 een vrije trap mocht nemen. De doelman redde de bal uit de hoek, maar Brian Rossenaar was goed meegelopen en leek van dichtbij binnen te schieten. Het terugleggen op Azeddine was een nog mooiere oplossing en hij schoot van dichtbij raak, 0-1. Op de counter kreeg Koedijk hierna nog twee schietkansen van rand strafschopgebied, maar deze ging hoog over het doel van Mike van Wees. Met nog 10 minuten op de klok voor het rustsignaal leek de wedstrijd op slot te gaan. Kike Kraai Miedema stuurde met een weergaloze bal Brian weg, die zijn tegenstander eruit liep en de bal langs de doelman schoof, 0-2.

In de tweede helft was EVC heer en meester en mocht Koedijk blij zijn dat we niet naar de dubbele cijfers gingen. Het regende kansen voor EVC, maar ook nu stopte de doelman ballen (soms met zijn voet) die wij langs de kant al telden. Daniël Kemper kopte nog op de paal, maar daarna ging de bal op de stip toen Casper de Vries in het strafschopgebied werd neergelegd. Eric schoot raak, 0-3. Vervolgens bepaalde Aaron de eindstand op 0-4. Door het hele team heel goed gespeeld mannen! In een verslag worden veelal de doelpuntenmakers en de kansen benoemd, maar vandaag ook even aandacht voor een drietal spelers die wat mij betreft allemaal in aanmerking komen voor “man of the match”. Daniël op het middenveld en Kike en Johnny Latdorp aan de zijkanten. Een andere “man of the match” was de KNVB-scheidsrechter die het spel op de voet volgde en er niet één keer naast zat.

Volgende week gaan spelen we een hele verre uitwedstrijd tegen FC Den Helder B1. Volgens kenners een kampioenskandidaat, maar tot op heden na 2 wedstrijden 0 punten. Niet onderschatten, maar gewoon lekker voetballen. Veel succes!