Goed spelend EVC JO12-1 wint in oefenwedstrijd van Vitesse’22 JO12-1 (koploper hoofdklasse-hoog)

EVC JO12-1 – Vitesse’22 JO21-1 (1-1, rust) 3-2 voor EVC JO12-1
(29-2-2020, 3e oefenwedstrijd, hoofdklasse, seizoen 2019-2020)
Na drie zaterdagen zonder wedstrijdvoetbal vanwege de voorjaarsvakantie en omdat de KNVB geen wedstrijden had ingepland, heeft EVC JO12-1 afgelopen zaterdag weer gevoetbald. De coaches hadden een oefenwedstrijd geregeld tegen een voor onze Mannen onbekende tegenstander: Vitesse’22 JO12-1 uit Castricum. Door de vele regen leek het een wonder dat er zaterdagochtend gevoetbald kon worden maar bij inspectie in de vroege ochtenduren bleek dat het B-veld VOOR in goede conditie verkeerde. Alleen in de doelmond van het seniorendoel was enig ‘reparatiewerk’ vereist maar dat was een kolfje naar de hand van de groundsmen Arno Schot en Peter Alberts en een Vitesse-coach met een agrarische achtergrond. Coach Caspar Keuss stond op de lange latten maar de andere coaches Dennis van Montfort en Jan van de Nes meldden zich wel bij de terreinbeheerders Peter Kluft en Ton van Eikeren. Alle spelers waren present en dus betraden de volgende matadoren de gewijde grond: Yannick Alberts (k), Lucas Waals, Shane Heerland, Jim Spaargaren, Dapper Keuss, Hudhaifah Oukhanim, Lex van Montfort, Bjarne Schot, Jake Keizer en Anass Chemlali.
Om Klokke Elf floot arbiter-van-dienst Elhassan Oukhanim het duel in gang. Roodgroen zat direct goed in de wedstrijd en had (licht) de overhand. Op het goed bespeelbare maar zware grasmat combineerde EVC heel behoorlijk en wist het al snel een aantal kansen af te dwingen. Zo schoot Jake goed in maar wist de doelman het schot te pareren. Daarna stuurde Hudhaifah Dapper de diepte in, die passeerde de keeper maar een verdediger wist de inzet te keren. Vervolgens vonden Lex en Jake elkaar in een één-twee, volgde een pass naar Dapper maar die schoot – met rechts – net naast.
Tussen deze kansen door toonde Vitesse’22 zich ook enkele malen dreigend maar de verdedigers Jim, Lucas en Shane, kundig bijgestaan door de alerte doelman Yannick, hadden er goed het oog in. Na een goede en strakke inspeelpass van Lucas zette Lex, met een fraai steekballetje, Hudhaifah aan het werk. De centrale middenvelder schoot goed in maar de doelman wist vlak voor de lijn erger te voorkomen. Even later stond Vitesse plotseling op voorsprong. In een tegenaanval van de Castricummers waren de Edammers niet alert (lees: er werd niet meeverdedigd) en dat werd afgestraft (0-1). EVC zat gelukkig niet bij de pakken neer maar probeerde de bakens te verzetten. Met een mooie dieptepass bereikte Shane zijn maatje Anass en die deed alles goed maar het leder rolde langs de andere kant van de paal. Uit een vrije trap vanaf links door Hudhaifah kopte Dapper goed in maar de bal toucheerde de bovenkant van de lat. Een volgende aanval resulteerde in de gelijkmaker. Jim verlegde het spel naar de linkerflank waar Lucas de bal direct doortikte naar Hudhaifah. Die speelde een tegenstander uit door het leertje over de voet van zijn opponent te wippen en ‘het ronde ding’ vervolgens strak in de verre hoek, links van de doelman, te plaatsen: een prachtige aanval en een dito doelpunt (1-1). Met deze stand zochten de spelers de kleedkamer op voor een kop dampende thee en een evaluatie- en adviespraatje. In de tweede helft waren de teams wederom aan elkaar gewaagd en bleef de wedstrijd spannend en boeiend. Toch wisten de blauw-zwarten al in de eerste minuut na rust op voordeel te komen (1-2). Roodgroen liet dit niet op zich zitten en toog ten aanval. Bjarne pikte de bal op na een passje van Jake, zette de turbo aan en schoot de bal kiezelhard in het dak van het doel (2-2). EVC had de smaak te pakken en denderde door. Na een pass van Lex schoot Anass tegend e paal. Na een kwartier kwam EVC voor het eerst aan de leiding. Met een slimme steekpass bereikte Hudhaifah linkerspits Bjarne, die dribbelde naar de achterlijn en gaf vanaf die ‘locatie’ een messcherpe voorzet naar Anass, die scoorde … met een subtiel tikje achter het standbeen langs (3-2). Een schitterende aanval en een prachtig doelpunt! Aan de overzijde van het veld liet Vitesse’22 zich evenmin onbetuigd en mede daarom moesten de EVC-ers op hun qui vive blijven. Lucas, Dapper, Shane en libero Jim (sterke partij) hadden – mede onder leiding van keeper Yannick – hun zaakjes echter goed georganiseerd en wisten meer tegentreffers te voorkomen.

In de slotminuut leek Anass voor 4-2 te zorgen maar die treffer werd terecht afgekeurd wegens het (lichtjes) doorglijden op de doelman van de gasten uit Castricum. Een zestigtal seconden later floot arbiter Elhassan Oukhanim voor het einde van deze spannende en sportieve oefenmatch. Een Hoed-Af voor alle spelers (van beide teams), de coaches van Vitesse’22 en voorts een compliment aan referee Elhassan die uitstekend leidde: dank, Elhassan!
Voor de komende week staat er weer geen competitiewedstrijd op het programma. Hopelijk kunnen we toch een oefenwedstrijd regelen en anders gaan we zeker trainen want op 14 maart spelen we weer voor de competitie! Duzzzz …….. wees en blijf scherp!!!
Jan van de Nes

Check Also

Hitchcock heerst! EVC JO12-1 wint van concurrent Westfriezen JO12-1 met 5-4 na heroïsche strijd!

EVC JO12-1 – Westfriezen JO12-1 (3-3, rust) 5-4 voor EVC JO12-1 (23-11-2019, 4e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …