EVC MD1 – Duinrand S MD1: 3 – 0

Wederom een thuiswedstrijd voor de meiden, bij een heerlijk voetbal weertje, niet te heet, lekker vochtig, veel zuurstof.. 🙂
Deze keer de meiden van Duinrand op bezoek, die de verre reis vanuit Schoorl hadden gemaakt, vooraf als een geduchte tegenstander ingeschat.

Een aantal meiden deed niet mee, vanwege de start van de Herfstvakantie, dus de wisselcoach had het relatief rustig.
Vorige week hebben we natuurlijk geroepen dat het de beste wedstrijd was, de vraag was of we deze lijn voort zouden kunnen zetten. En inderdaad, dat kunnen we..
Wat een genot om naar te kijken meiden, jullie kunnen combineren als de beste, en het de tegenstanders behoorlijk lastig maken.
We beginnen ook met keurig opbouwen van achteruit, in plaats van kwetsbare lange ballen.
Het middenveld begint ook (terecht) wat meer vertrouwen te krijgen in de verdediging, en blijven dus wat meer als verbinding tussen voor en achter te functioneren zoals de bedoeling is.
Voor het doel wordt ook de ruimte gezocht, om zo mogelijkheid tot scoren te creëren.

Het eerste doelpunt viel al na enkele minuten, Faye werkte snel de nul van het bord.
Ondanks het harde werk viel het tweede doelpunt pas in de tweede helft, ook weer in de eerste minuten, wederom Faye met een lange rush vanaf de middenlijn.
Het laatste doelpunt wordt door Femke gescoord, prima gedaan!

We zijn echt trots op jullie, dat de oefeningen uit de training (1-2-tje, overnemen) zo mooi terugkomen in de wedstrijd.

Zie jullie dinsdag weer, bij de training!