23-8, beker: SDOB 4 – EVC Zondag 2 1-6 (0-3)

Als enige overige seniorenteam bij de heren doen de “Vrienden van de Zondag 3 min 1” ieder seizoen mee aan het bekervoetbal. Drie wedstrijden om de stramme (vakantie)spieren wat los te maken voordat half september het echte werk begint. Het echte werk, dat wij in een lagere klasse gaan doen. Niet meer in de 5e, maar in de 6e klasse. Vrijwillig afgedaald, omdat de tegenstanders ieder jaar jonger werden en wij ieder jaar ouder.
De tegenstander van vandaag, SDOB 4, komt uit in de 8e klasse. Tja daar zijn wij nog duidelijk (veel) te goed voor bleek deze morgen. Onder de 8e klasse zit waarschijnlijk het wandel- of blaasvoetbal, want het supersportieve SDOB was een maatje of wat te klein. Een eindstand van 1-16 had ook gekund, maar we waren nog niet helemaal scherp. Het was ook vreselijk warm, de doelman bij de tegenstander van redelijk niveau en bovendien stond het gras nog wat hoog op het A-veld bij Sterk Door Onderling Begrip. Volgende week thuis tegen Oosthuizen 6 dat vandaag klop kreeg van Monnickendam 3.
Heerlijk, dat regionale voetbal op de zondagmorgen. We kunnen nog jaren mee, dat is na vandaag wel duidelijk.

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …