4-4, beker: AFC IJburg JO19-1 (zon) – EVC JO19-1 (zon) 3-1 (0-1)

Het is EVC JO19-1 (zon) niet gelukt om de kwartfinale van de beker te bereiken. Op en tegen het Amsterdamse IJburg werd in een wedstrijd met twee gezichten met 3-1 verloren. De eerste hobbel was het parkeren van de auto. Dat kon uiteindelijk in het winkelcentrum, waarna het nog een kwartiertje lopen was naar de velden. Vanwege het ‘belang’ van deze wedstrijd had IJburg een neutraal trio aangesteld. De grensrechters waren prima, maar de scheidsrechter maakte er een one-man-show van. Hij ging bij ieder wissewasje het gesprek aan met de spelers, in de taal van de straat ‘jo bro’. Het sloeg allemaal nergens op. We hebben echter niet van de scheidsrechter verloren, maar in de tweede helft van onszelf. De eerste helft waren wij de bovenliggende partij, IJburg kwam amper bij ons doel. EVC kreeg zeker 5 opgelegde kansen om een goal te maken, maar wij lijken het scoren even verleerd. Alleen Quino Idsinga wist een door Mitchell Rossenaar opgezette aanval af te ronden. Van korte afstand kon hij simpel binnen tikken, 0-1. We waren nog niet aan de tweede helft begonnen of op knullige wijze viel de 1-1 en daarna verloor EVC de grip op de wedstrijd. IJburg voetbalde veel en veel beter en wij kwamen er niet meer aan te pas. Het was gewoon een prima voetballend team met veel lopende spelers. Tot overmaat van ramp viel Eric Tol nog uit en niet veel later viel de 2-1. Omdat IJburg verzuimde om ons de genadeklap te geven bleef die stand nog heel lang op het scorebord staan. Zowaar kregen wij vlak voor tijd nog een kans toen Brian Rossenaar vanaf de linkerkant mocht uithalen. De afstand was net even te ver om de keeper te verrassen en hij tikte de bal uit de korte hoek. Direct daarna viel uit een counter de 3-1 en daarmee was het bekeravontuur ten einde. Jammer, maar gelukkig zijn wij nu verlost van de doordeweekse wedstrijden. Nog 6 competitiewedstrijden te gaan te beginnen met a.s. zondag thuis tegen Purmerland. Veel succes!