26-8, beker: EVC B1 – RKAV Volendam B1 2-4 (0-1)

De bekerwedstrijd tegen RKAV Volendam B1, uitkomend in de 4e divisie, is voor EVC B1 in een onverdiende 2-4 nederlaag geëindigd. Onverdiend, want EVC was zeker in de 2e helft de veel betere ploeg. Dat Volendam aan het einde van de wedstrijd nog met 11 spelers in het veld stond had het te danken aan de scheidsrechter, die de aanslagen op enkels van Aaron Lacunes helemaal verkeerd beoordeelde. Drie keer rood voor Volendam had meer dan terecht geweest.

Vooraf was er toch enige vrees voor deze wedstrijd tegen het sterkste B-juniorenteam van onze zuiderburen, maar die vrees was ongegrond. EVC stond prima, hield het speelveld klein en gaf verdedigend niets weg. Volendam kwam totaal niet in de wedstrijd en kreeg in de hele eerste helft slechts één uitgespeelde kans, die door doelman Mike van Wees prima werd gepareerd. EVC had pech, vooral met de schoten van Eric Tol. De eerste werd door de sterke doelman nog uit de hoek getikt, de tweede belandde buiten zijn bereik op de lat. Een schot van Brian Rossenaar werd ook gestopt en in de rebound door Azeddine Sout naast geschoten. Zo leken we met 0-0 de rust in te gaan, maar uit een counter van Volendam viel toch de 0-1. Een voorzet werd door Mike weggetikt, precies tegen het been van een inlopende Volendammer.

In de tweede helft ging de wedstrijd helemaal los en kreeg het talrijke publiek waar voor zijn geld. Spits Aaron was voor de verdediging van Volendam niet meer te houden, was met afstand de beste man van het veld en nam het hele team mee in zijn ijver. Al na 5 minuten in de tweede helft glipte hij door de verdediging van Volendam en stelde de meegelopen Brian in staat om de gelijkmaker te scoren, 1-1. Niet veel later gleed hij weergaloos langs 3 verdedigers en maakte zelf de 2-1. Volendam was het spoor helemaal bijster en pakte Aaron bij een volgende actie op een andere manier aan. Weer liep hij het centrum van Volendam eruit en kon alleen op de doelman afgaan. Met een ordinaire doodschop, van achter op de enkels, werd zijn actie gestopt. Waar (donker)rood op zijn plaats was gaf de scheidsrechter alleen een vrije trap en niet eens geel. Die kleur gaf hij wel wat later toen Aaron wederom op weg was naar het doel, maar op identieke wijze met een aanslag op de enkels gestopt werd. Ook hier was rood op zijn plaats geweest. Nu ging Aaron er zelf uit, hij kon niet meer. EVC ging door en Azeddine kwam in het strafschopgebied ten val, met een gemakkelijk gegeven strafschop tot gevolg. Brian ging achter de bal staan en bij een strafschop hoort de doelman op zijn lijn te blijven. Die van Volendam stond na het fluitsignaal al bijna op de 5 meter lijn, verkleinde zo de hoek waar Brian de bal (te zacht) inschoot en stopte de inzet. Na afloop kwam de scheidsrechter nog even melden dat hij de strafschop eigenlijk had moeten laten overnemen, tja… Nu viel aan de andere kant de 2-2. De sterk spelende Johnny Latdorp werd in de opbouw met een overtreding gestopt, maar dit mocht doorgaan en daaruit viel de 2-2. Met nog 10 minuten te gaan ging EVC voor de overwinning en kwam Aaron weer in het veld. Zijn eerst balaanname en daaruit volgende actie werd direct afgestopt met een volgende rotschop van achter op zijn enkels. Niet doorgebroken, maar geen enkele intentie om de bal te spelen en dat is ook een rode kaart. De scheidsrechter hield het bij geel. Niet lang daarna vielen de 2-3 en 2-4. Toen was bij de spelers van EVC het pitje inmiddels uitgegaan, zij hadden 80 minuten alles gegeven.

Als één team heel erg goed gespeeld en met een meer dan geweldige inzet, klasse mannen. Echt van jullie genoten. Zaterdag spelen wij onze laatste bekerwedstrijd tegen Purmersteijn B1 (zondag, is de B2). Veel succes!