26-9: EVC B1 – Reiger Boys B1 2-1 (0-1)

Vandaag de thuiswedstrijd tegen Reiger Boys, dat met 0 punten onderaan stond. Dat zegt op voorhand niets, want het team uit Heerhugowaard had nog alleen tegen de 3 ongeslagen koplopers gespeeld. Het zou zeker geen makkelijke wedstrijd worden en die voorspelling kwam al snel uit. Reiger Boys bleek over een prima team te beschikken en was zeker de eerste 20 minuten de bovenliggende partij. De eerste kans was voor Reiger Boys, maar doelman Mike van Wees was attent. Daarna kreeg EVC een vrije trap aan de zijkant van het veld te nemen. De bal belandde bij Daniël Kemper die hem in één keer op zijn schoen nam. Helaas ging deze volley naast het doel. Bij de volgende aanval van Reiger Boys was het wel raak. In eerste instantie leek EVC de bal nog te kunnen onderscheppen, maar deze kwam alsnog bij een inlopende Reiger Boys-speler terecht. Die haalde hard uit en van rand strafschopgebied ging de bal via de binnenkant van de paal in de verre hoek binnen, 0-1. Met twee prima reddingen voorkwam Mike een grotere achterstand en pas daarna ging EVC voetballen. Dat leidde niet tot grote uitgespeelde kansen, maar Aaron Lacunes kreeg toch twee redelijke schietkansen die beide gepakt werden door de doelman van onze tegenstander.

In de tweede helft kwam EVC uit de kleedkamer een stuk beter voor de dag. Direct druk op de tegenstander om zo snel mogelijk gelijk te maken. Na 5 minuten konden alle strijdplannen de kast in. Bij een dieptebal kwam Mike zijn doel uit en probeerde hij met een duik de bal van de voeten van de tegenstander te halen. Die tikte de bal net weg en werd door Mike onderuit gehaald. Hoewel er nog twee EVC-ers in het strafschopgebied stonden kreeg Mike direct rood en ging de bal op de stip. Brian Rossenaar trok de keepershandschoenen aan, bleef goed kijken naar de bal en pakte de strafschop. EVC geloofde er weer in en ging met 10 tegen 11 vol in de aanval. Dat leidde 5 minuten later tot eenzelfde situatie aan de andere kant. Nu werd Azeddine Sout buiten het strafschopgebied door de doelman van Reiger Boys onderuit gehaald, was de doelman zeker niet de laatste man, maar kon ook hij met rood vertrekken. EVC was nu beter en Reiger Boys kwam niet meer van eigen helft af, maar hield met kunst- en vliegwerk het doel schoon. Tot een minuut of 20 voor tijd. Casper de Vries was al een keer eerder bij een solo wel of niet reglementair in het strafschopgebied gestuit, maar werd nu op een meter of 8 van het doel gehaakt. De zeer jeugdige scheidsrechter leek nog even voordeel af te wachten, maar floot daarna voor een strafschop en gaf de Reiger Boys speler zijn tweede gele kaart en dus rood. Ook nu stopte de inval doelman de door Daniël genomen strafschop, maar schoot Daniël de terugspringende bal alsnog binnen, 1-1. De scheidsrechter had het ondertussen helemaal gedaan bij wat ouders van Reiger Boys en die lieten dat (veel te) duidelijk merken. EVC had daar geen boodschap aan en ging met 10 tegen 9 voor het winnende doelpunt. Dat leek maar niet te willen vallen. De bal werd van de lijn gehaald, een doelpunt van Aaron randje buitenspel afgekeurd en in de laatste minuut haalde Aaron nog eens vol uit maar raakte hij de paal. In de werkelijke slotseconde kreeg EVC nog een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Mitchell Rossenaar stapte over de bal en toen Azeddine wilde schieten stond de uitlopende muur al voor zijn neus en werd zijn vrije trap gekraakt. Overnemen besliste de scheidsrechter, waar onze tegenstander het helemaal niet mee eens was. Nu schoot Azeddine de bal direct in de kruising, 2-1. Er werd nog afgetrapt, maar daarna floot de scheidsrechter direct voor einde wedstrijd. De vlam leek even in de pan te slaan toen een oververhitte Reiger Boys ouder zich op het veld begaf. Zulke acties zijn olie op het vuur, maar gelukkig hield verder iedereen zijn verstand erbij en keerde de rust snel terug.

Een gestolen overwinning tegen een goede tegenstander die bij de bovenste hoort te staan en niet met 0 punten onderaan. Volgende week zijn we vrij, omdat ZOB B1 zich heeft teruggetrokken. De week erna staat de thuiswedstrijd tegen Westfriezen B1 op het programma, veel succes!

Hieronder de samenvatting van de wedstrijd EVC – Reiger Boys, ge-upload door Reiger Boys. De strafschop tegen (20e minuut), de rode kaart van de doelman van Reiger Boys (23e minuut), de overtreding op Casper (30e minuut) en het overduidelijk te vroeg inlopen van de muur bij de vrije trap van Azeddine (37e minuut), alles staat er goed op.