Eind goed, al goed

Even zijn er flashbacks naar vorige week, toen het zo gelauwerde samenspel van de F4 ver te zoeken was. De Toppers van Guardiola vinden feilloos tot aan de voorhoede, maar daar stagneert het tiki-taka. Voorhoedespelers gunnen elkaar de bal niet en gaan voor eigen succes, met als gevolg dat er voor de rust niet wordt gescoord. Hoewel de toeschouwers aanknopingspunten zien, is Bas ‘Guardiola’ Huygen duidelijk wanneer zijn toppers met een 0-0 ruststand de kleedkamer opzoeken. ‘Dat wordt een donderspeech!’

En een donderspeech moet het geweest zijn voor zijn team. Naar verluidt is er gesproken over een mogelijk kampioenschap van Wherevogels wanneer er niet als de brandweer beter zou worden samengespeeld. De speech heeft kennelijk impact gemaakt, want na de rust komt de F4 als herboren uit de catacomben. Kaven ‘Romario’ Biniam zorgt al snel voor de 1-0 en niet veel later krijgt Ryan ‘Ronaldo’ Dijkhuizen de uitgelezen kans om zijn teamgenoten te laten scoren. Hij gaat voor eigen succes en krijgt de deksel op de neus. ‘Ronaldo’ blijkt – in tegenstelling tot zijn Portugese naamgenoot – een snelle leerling, want nog geen minuut later doet zich een gelijke situatie voor. Dit keer is ‘Ronaldo’ – een van de uitblinkers van vandaag – niet zelfzuchtig en met een geweldige pass biedt hij Keano ‘Totti’ van Eikeren een niet te missen kans. ‘Totti’ weet hier wel raad mee en zorgt voor de 2-0.

Gouden wissel

Rens ‘Materazzi’ Zoutberg is als vanouds weer aan het bikkelen op het middenveld, maar zijn doelpunt blijft dit keer achterwege. Als hij twee keer in korte tijd een overtreding begaat (die in de Champions League goed zouden zijn voor een rode kaart, red.) besluit Bas ‘Guardiola’ Huygen hem te wisselen voor Jake ‘Pogba’ Keizer. Het blijkt een gouden wissel, want de eerste actie van ‘Pogba’ is er een van grote schoonheid. Hij passeert drie tegenstanders alsof ze er niet staan en rondt gedecideerd af, 3-0. Niet veel later zorgt dezelfde ‘Pogba’ voor de kers op de taart door op vrijwel identieke wijze ook de 4-0 aan te tekenen. Opnieuw legt hij drie – misschien wel vier – tegenstanders in de luren en schiet hij prachtig binnen.

De penaltyserie is als vanouds een formaliteit al moet worden opgemerkt dat de pupillen van RKEDO de penalty’s ook heerlijk binnenschieten. De Toppers van Guardiola gaan met een goed gevoel opnieuw richting de kleedkamer en wie weet wel richting het kampioenschap!

NOOT VAN DE REDACTIE:

Als alle spelers een voorbeeld nemen aan de teamspirit van Devi ‘Klaassen’ Huygen wordt het voor iedereen een stuk leuker. Voetbal is en blijft tenslotte een teamsport.

Groet,

De Toeschouwer.

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …