12-3: EVC B1 – LSVV B1 7-2 (5-0)

Na drie vrije zaterdagen stond vandaag de competitiewedstrijd tegen LSVV B1 (Zuid-Scharwoude) op het programma. Op voorhand was er slecht en goed nieuws te melden. Het slechte nieuws was dat Johnny Latdorp twee weken geleden tijdens de training zijn enkel en kuitbeen heeft gebroken. Hij is inmiddels geopereerd, maar voor hem is het seizoen helaas afgelopen. Het goede nieuws was dat Brian Rossenaar na zijn enkelbreuk van drie maanden geleden, vandaag gelukkig weer kon spelen. Er is nog een conditionele achterstand, maar met twee doelpunten en twee assists drukte hij toch zijn stempel op de wedstrijd. Het andere goede, of eigenlijk leuke, nieuws was dat Daniël Kemper vorige week zijn opwachting maakte in EVC 1. Een beloning voor een sterk en constant seizoen in de B1.

Met B2-keeper Sjors Out tussen de palen trapte EVC onder perfecte omstandigheden af. LSVV had vorige week nog bijna gewonnen van het sterke ZAP, maar had vandaag in de eerste helft helemaal niets te vertellen. EVC speelde een van de beste helften van het seizoen en LSVV werd helemaal weggetikt. In de 10e minuut kon het nieuwe scorebord al bediend worden. Aaron Lacunes zette voor, Brian nam aan en rondde af, 1-0. Nog geen 10 minuten was de wedstrijd al gespeeld. Nu zette Brian voor en schoot Casper de Vries raak, 2-0. Bij EVC waren 10 spelers continue in beweging en voor LSVV was er geen houden aan. Vlak voor het half uur viel het volgende doelpunt. Daniël stuurde Brian diep die goed de uitlopende doelman in het oog had. Een fraaie lob/boogbal van buiten het strafschopgebied ging over de doelman heen en zo was het 3-0. Daarna hadden wij de voorsprong nog ruim kunnen uitbouwen, want de spitsen Aaron en Azeddine Sout draaide de achterhoede van LSVV met regelmaat helemaal dol. Helaas had met name Aaron had wat pech in de afronding. Aan de andere kant had doelman Sjors niets te doen. Met Casper, Mitchell Rossenaar, Rowan Suurmond en Kike Kraai Miedema voor hem, zat het achterin potdicht. In de laatste vijf minuten van de eerste helft vielen nog twee doelpunten. Eerst een fraaie individuele actie van Eric Tol, die met de terugkeer van Brian weer naar de linkshalfplek is gezakt. Hij kwam van de links naar binnen, speelde wat LSVV-ers uit en bleef rustig toen hij alleen voor de doelman kwam, 4-0. Het laatste doelpunt van de eerste helft was een hele mooie. EVC hield de bal lang in de ploeg en uiteindelijk werd Daniël vrij gespeeld. Een fraaie volley van rand strafschopgebied verdween in de verre hoek, 5-0.

We waren nog niet aan de tweede helft begonnen of het volgende doelpunt viel al. Brian ging er aan de linkerkant langs en zijn voorzet werd door Aaron binnen getikt, 6-0. In de 48e minuut gaf Quino een mooie bal op Aaron die weer afgelegde op Daniël. Vrij voor de doelman tikte hij de 7-0 tegen de touwen. We waren nog aan het juichen toen LSVV de aftrap al genomen had en een speler vrije doortocht naar Sjors kreeg. De eerste kans voor de bezoekers betekende de 7-1. Jan van Straaten en Marc vd Naaten van de B2 kwamen hierna binnen de lijnen voor Aaron en Mitchell die met de A1 mee moesten doen. Bijna bekroonde Marc zijn invalbeurt direct met een doelpunt, maar de doelman redde. EVC deed het ondertussen wat rustiger aan en een nederlaag met dubbele cijfers bleef LSVV zo bespaard. Laatste man Rowan kreeg ook nog twee kansen om zijn sterke optreden met een doelpunt te bekronen, maar het doel voor je is dan toch een stuk lastiger dan het doel achter je. Uiteindelijk viel het doelpunt nog aan de andere kant toen het al bijna tijd was. Uit een uitval scoorde LSVV de 7-2. Dit was tevens de eindstand.

Volgende week gaan we naar Hoorn voor de wedstrijd tegen Always Forward B1, veel succes!