27-11: EVC JO19-1 (zon) – De Rijp JO19-1 (zon) 2-0 (0-0)

Onder toeziend oog van EVC-hoofdtrainer Brian Tevreden heeft EVC JO19-1 de topper tegen De Rijp dik verdiend gewonnen. Na een 0-0 stand bij rust werd het uiteindelijk 2-0. Op voorhand zaten we toch wat in de personele problemen. Sterkhouders Mitchell Rossenaar en Daniël Kemper konden niet spelen en ook Quino Idsinga, die het de laatste weken prima deed, bleek niet fit. Sam Knook en Kike Kraai Miedema uit JO17-1 waren de vervangers en zo bestond EVC vandaag o.a. uit 6 spelers die eigenlijk nog in een lagere leeftijdscategorie horen te spelen.

Al in de 1e minuut leek Aaron Lacunes op weg naar de 1-0. Hij liet de hele achterhoede van De Rijp zijn hielen zien en kwam vanaf rechts alleen voor de doelman. Helaas raakte zijn uithaal de paal en ook in tweede instantie kregen we de bal niet in het doel. De Rijp wist inmiddels genoeg, want toen Aaron daarna nogmaals alleen richting het doel ging werd hij van achteren keurig gehaakt. De speler van De Rijp kwam er zonder kaart genadig vanaf en de door Brian Rossenaar genomen vrije trap vloog maar rakelings langs de kruising. De Rijp heeft ook een leuk team. Hun gevaar zit vooral in de lopende spelers die het middenveld oversteken. Grote kansen voor onze tegenstander bleven uit, maar toch stond EVC verdedigend niet helemaal goed. Op de lopende spelers werd soms te laat gereageerd en achterin was het in de nieuwe samenstelling nog even wennen. Gelukkig was laatste man Rowan Suurmond wel bij de les en zo was er voor De Rijp eigenlijk geen doorkomen aan. EVC was de betere ploeg, kwam ook vaak dreigend in het strafschopgebied, maar vond daar maar niet de vrije man. Op slag van rust kreeg De Rijp zowaar een megakans. Voor een leeg doel was de rechtsbuiten echter veel te wild en pegelde hij de bal hoog in de ballenvanger.

In de tweede helft kwam EVC veel beter voor de dag en al snel was het Huub van Maanen die vrij voor de doelman werd gezet. Huub, bezig aan een uitstekend seizoen, wist wel raad met deze kans en schoot beheerst binnen 1-0. Daarna verzuimde EVC om De Rijp de genadeklap te geven. Regelmatig kwamen wij van links of rechts over de achterlijn het strafschopgebied binnen, maar de teruggelegde ballen werden maar niet verzilverd. Uiteindelijk viel het tweede doelpunt toch. Uit een voorzet van een EVC-er kwam de bal in het strafschopgebied overduidelijk tegen de hand van een De Rijp-speler. Of dat nu bewust ging of niet, hij had er zeker voordeel van. Brian schoot de strafschop onberispelijk binnen, 2-0. Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. Er volgde nog een hectisch moment voor het doel van Rens van Dijk, maar de bal ging er niet in. Eindstand 2-0 en zo nemen we op doelsaldo de eerste plaats over van De Rijp. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen RKAV Volendam JO19-1. Veel succes!