6-12, EVC D1 – Zwaluwen ’30 HCSV D1

Een variatie aan weertypes vandaag, op de dag dat Sinterklaas de boot terug pakt naar Spanje. Een warm winterzonnetje, bijna wintersport waardig, maar dan bij vlagen ook gure kou. De handschoenen mee alsmede een muts, maar door zogenaamde ‘peer pressure’ is het aantrekken/opzetten van deze accessoires natuurlijk not done. We moeten natuurlijk net doen of we bikkels zijn. Dus wordt er kou gekleumd. Vandaag werd er gespeeld tegen Zwaluwen ’30. De leider van het team van Zwaluwen was geen onbekende (waren we met de EVC zaterdag 4 al eens tegen gekomen). Als het team net zo zou spelen als deze spits, dan hadden we nog een zware dobber vandaag. Dat zou echter niet zo blijken te zijn.

Langs de kant werd tegen jullie aller stukjesschijver reeds gezegd…kijk niet op je telefoon, want voor hetzelfde geld zit ie er na de aftrap direct in. Hoewel dat niet het geval was (Zwaluwen trapte af), was het niet lang na de openingsfluit van Bart Reynierse, onze rechtsbuiten Joël van der Vlies die scherp voorzet op Bas Nieuweboer. Die laatste was goed voor zijn man gekomen en tipte de 1-0 in. Het zag er allemaal zeer verzorgd uit deze eerste minuten. De bal werd goed rond gespeeld en er werd heel goed doorgedraaid, een lust voor het oog. Niet raar dus dat 2 minuten erna het volgende doelpunt viel. Waleed ait Abdellah nam een van zijn befaamde vrije trappen en ook dit keer was de keeper niet klemvast. Vincent Wissels reageerde attent en onderschepte de bal, legde de bal af op Twan Dijkhuizen die de 2-0 wist te scoren. Langs de kant werd gefluisterd dat het wellicht de scherpe laaghangende zon was die Zwaluwen parten speelde en dat we niet gek op moesten kijken als we dit probleem in de tweede helft zelf ook zouden hebben. Vandaar dat de Van der Vliesjes werd opgedragen een wolkendansje uit te voeren, zodat de wolken de zon in de tweede helft zouden verbergen. Terwijl er aan de kant werd gekeuveld was het echter Waleed die, onwetend wat er zich aan de zijlijn voltrok, gewoon door voetbalde en met een schitterend afstandsschot, hoog over de keeper, de 3-0 scoorde.

Toen was het eigenlijk gedaan met de netheid van het vlaggenschip EVC D1. Het spel gleed zienderogen af en waar in de eerste 15 minuten schitterend voetbal werd gespeeld was slordigheid nu het kernwoord. Dat verontrustte coach Rob Bakker, die zich bij tijd en wijlen langs de kant aardig opwond. De speelwijze gaf Zwaluwen onterecht kansen en niet altijd konden de gaten in de achterhoede worden dichtgelopen. In een van de situaties in de 16 meter was het een Zwaluw die inschoot. Het was in eerste instantie een katachtige typische zaalvoetbal redding van Lars (met het uitgeschoven been), die in tweede instantie helaas door een andere Zwaluw keihard werd ingeschoten 3-1. Het spreekwoord zegt weliswaar….’1 zwaluw maakt geen zomer’…maar in dit geval waren het er 2. Als dat maar geen slecht voorteken is dacht ik vanaf de zijlijn. Ongetwijfeld had het verdwijnen van de zon, achter het oer-Hollandse wolkendek hier iets mee te maken, het dansen had schijnbaar iets te snel gewerkt.

blessureHet gaf de Zwaluwen beter zicht op het doel van de ‘vijand’ en daarvan werd geprofiteerd. Niet veel later was het een andere ‘vogel’ die recht op Lars af kwam. Onbevreesd ging hij het duel aan, waarbij de botsing bijna tot letsel leidde. Het was de wonderspons van Rob die zorgde voor een snel herstel.

Net voor de rust was er toch nog een bevrijdende en oogstrelende combinatie die het verschil met 1 doelpunt vergrootte. Een combinatie van Bas, Jeffrey Karstens, Dorus Bos bracht Joël in scorende positie. Hij deed wat er van hem werd verwacht en scoorde de 4-1.

Na de rust degenereerde (<= woord van de dag) het spel verder. Al zie je bij vlagen wel dat het team voetballend vermogen heeft, toch blijft het elkaar in de voeten aanspelen makkelijker gezegd dan gedaan. Er valt over deze helft weinig opvallends te vertellen en das vaak geen goed teken. Sporadisch kwam de D1 goed voor de dag. Dorus levert een nette steekpass af op Twan en zette daarmee onze spits alleen voor de keeper. De keeper had weliswaar zijn doel goed klein gemaakt, maar Twan schoot beheerst de 5-1 in.

reus2Omdat we niet netjes genoeg speelde moesten we toch hier en daar een uitbraak aan de kant van Zwaluwen toestaan. Door solide voetbal van Coen Prinsze en Waleed in de achterhoede werden de Zwaluwen echter nooit echt gevaarlijk. Nourdin Rezzak had deze keer zelfs een reus naast zich te dulden, maar hij hield zich vallend en opstaand (zijn karakteristieke speelstijl) staande. In de laatste paar minuten van de wedstrijd werd de eindstand bepaald. Een schitterende actie laat Vincent in het 16 meter gebied voor de keeper. Zelf schieten had gekund, maar in de drukte besluit Vincent af te leggen op Bas, die met een harde knal de eindstand 6-1 bepaalt en zijn tweede doelpunt van de dag scoort.

Wederom winst, maar omdat we weten hoe goed jullie kunnen voetballen, is er altijd het idee….’wat nu als we het spel van de eerste 15 minuten hadden doorgetrokken?’. Een kwestie van hard trainen en routine opbouwen. Volgende week oefenen tegen eersteklasser Volendam D2 en daarna de Winterstop!

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …