28-5, nacompetitie: EVC B1 – Hercules Zaandam B1 4-2 (3-0)

Door het terugtrekken van Meervogels’31 B1 staat EVC B1 in de 2e ronde van nacompetitie. Tegenstander daarin is Hercules Zaandam B1, een tegenstander die we nog kennen van een oefenwedstrijd eerder dit seizoen. EVC speelde vandaag thuis en op voorhand leek dit geen makkelijke wedstrijd te worden. Gelukkig is, op Johnny Latdorp na, iedereen weer fit en aangezien de B2 en C1 al uitgespeeld zijn hadden we ook 3 verse wissels.

Het was in het begin van de wedstrijd nog even aftasten en de eerste kans was voor de gasten uit Zaandam. Gelukkig verdween de bal in het zijnet. Daarna kwam EVC op stoom en werd Hercules vastgezet op eigen helft, om daar eigenlijk niet meer vanaf te komen. Na een kwartiertje kwam EVC op voorsprong toen Eric Tol spits Aaron Lacunes aanspeelde, die aflegde op de inlopende Brian Rossenaar. De doelman was kansloos op zijn schot, 1-0. Niet veel later bouwde EVC de voorsprong uit. Azeddine Sout zette met een goede pass Brian vrij voor de doelman en met een prachtige stiftbal werd deze door Brian gepasseerd, 2-0. EVC ging maar door en Hercules kwam er niet aan te pas. Aaron was attent bij slecht uitverdedigen van Hercules en gaf de bal op een presenteerblaadje aan Azeddine. Hij tekende voor de 3-0. Dit was tevens de ruststand.

Hercules kwam met aanvallende bedoelingen de kleedkamer uit, maar het was Daniël Kemper die vanaf de aftrap alles goed deed en fraai afrondde, 4-0. En bij een volgende aanval had Daniël helaas niet in de gaten dat Aaron naast hem helemaal vrij stond toen hij alleen voor de doelman verscheen. Nu ging de uithaal van Daniël net naast. Zo bleef het 4-0 en kabbelde de wedstrijd langzaam naar het einde. Hercules speelde inmiddels met 4 spitsen, kreeg wat hoekschoppen, maar geen grote kansen. EVC wisselde nog wat en had de wedstrijd in de tas zo leek het. We kregen nog wat kansjes en een vrije trap van Brian werd door de doelman nog net onder lat vandaan getikt. Zo leek de wedstrijd in 4-0 te eindigen, maar helaas liepen we in de laatste 5 minuten nog tegen 2 tegendoelpunten aan. Eerst viel een dieptebal precies tussen doelman Mike van Wees en Emiel Claasen in bij de spits, en met een lobje verdween de bal over Mike. Vanaf de aftrap stonden we nog te snurken en viel direct de 4-2. Gelukkig bleef het daarbij. Na de wedstrijd was er nog wat irritatie tussen spelers van beide teams en dat past helemaal niet bij de deze wedstrijd die uitermate sportief verliep. Gelukkig keerde de rust en het verstand snel terug.

Jammer van de 2 tegendoelpunten, maar we kunnen terugkijken op een wedstrijd waarin we 75 minuten prima gevoetbald hebben. Volgende week gaan we naar Hercules Zaandam toe en gaan we proberen de finale van de nacompetitie te halen. De andere halve finale tussen ZAP B1 en WSV’30 B1 eindigde in 1-2 voor WSV’30 B1. Ook die spelen volgende week de return.