Een benauwde zege voor de C1

VV IJmuiden C1 – EVC C1: 1-3

Een benauwde overwinning tegen een ploeg waarvan onze jongens thuis nog met 8-0 hadden gewonnen. Flinke wind, een droog veld, uitballen die ver weg woeien, EVC-jongens die de wedstrijd leken te onderschatten, de tegenstander die steeds meer in een goede afloop begon te geloven: het scenario ‘Hoofddorp’ leek zich te gaan voltrekken. Er waren wat kansen in de eerste helft – een hele grote voor Aaron maar Sam stond in de weg – maar de 0-0 ruststand gaf de verhoudingen goed weer. EVC speelde ondermaats. Onnodig balverlies, niet kort genoeg dekken, niet goed anticiperen, geen winnaarsmentaliteit. Door wat omzettingen begon EVC met wat meer passie aan de tweede helft. Sam als breker op het middenveld, Kike voor wat meer fysieke kracht en Alvar als mandekker en bijter. Goed voor het hart (het was een zenuwslopende wedstrijd, want er moest gewonnen worden) was dat Johnny ‘volledam’ Latdorp het als rechtsbuiten op zijn heupen kreeg. Na een assist van Aaron knalde John al in de eerste minuut de bal mooi met een stuit in de verre hoek: 0-1! John was helemaal los. Vechtend voor elke meter, een (bijna) dubbele Zidane, in drie minuten tijd leek alles te lukken. Jan veroverde op wilskracht de bal, speelde Aaron in en die stuurde John weg: 0-2! Maar de blijdschap was van korte duur, want door een slippertje van Sjors – die in de eerste helft een achterstand voorkwam door de bal miraculeus uit het doel te werken – werd het al snel 1-2. Dat was na een kwartier spelen. Drie minuten later werd Aaron gevloerd en kon John uit een penalty de wedstrijd op slot gooien. Maar John slaagde er niet in de keeper de andere kant uit te sturen: mis! Toch weer billenknijpen, zeker omdat IJmuiden met hoge ballen uit vrije trappen probeerde te scoren. Maar dan is er altijd nog Aaron, die na een pass van Rowan eerder dan de keeper bij de bal was, deze omspeelde en met zijn armen omhoog de bal in het doel liep. Wedstrijd gespeeld. Nog twee keer winnen en de C1 is kampioen. De laatste wedstrijd tegen De Foresters wordt een kraker, want die ploeg is op dreef.